ovább dagad Semjén Zsolt svédországi vadászatának botránya: az üggyel foglalkozó legnagyobb svéd lapnál jelentkezett a lelőtt rénszarvas tulajdonosa, és azt mondta, senkinek nem adott engedélyt, hogy kilője az állatot. A svéd cikket szemléző 444.hu szerint Niklas Johansson azt mondja, az állat fülén lévő azonosítóból egyértelmű, hogy az ő állata volt. Körülbelül 300 példánya van, az állatok nagy területen vándorolnak, ezért nem lehet feltétlenül észrevenni, ha valamelyik hiányzik. Azt nem tudja, mikor tűnhetett el a rénszarvas, amit Semjén lelőtt. Azt ígérte, feljelentést tesz a rendőrségen.

Semjén Zsolt, semjén zsolt,  vadászat, index.hu
Kép: index.hu

"Ez olyan, mint bemenni valakinek a farmjára és lelőni az egyik tehenét" - mondta a férfi.

A vadászatról a Magyar Nemzet számolt be elsőként, mutatva egy fotót is, melyen a szarvastetem egy helikopterről lóg. A lap szerint Semjén is helikopterrel utazott, mire a miniszterelnök-helyettes közölte, "nem én helikopterezek, hanem a rénszarvas." Azt mondta, a vadászatra meghívást kapott, és azt nem kell szerepeltetnie vagyonnyilatkozatában. Ebben valószínűleg téved, a Transparency International szerint fel kellett volna tüntetni a tételt a vagyonnyilatkozatában, és még adózni is kellett volna utána. Az is kiderült, egy magyar szállodás, Farkas József fizette a vadászatot, akinek a neve igen ismerősen cseng: a hozzá köthető cég adott el újként egy 20 éves amerikai szakkönyvfordítást a Türr István Képző- és Kutatóintézet pályázatán.

Számítások szerint Semjén vadászata több millióba kerülhetett. Arról már korábban is írtak, hogy Semjén vadászata illegális lehetett.

Forrás: hvg.hu