A fórumra dr. Kovács József országgyűlési képviselő invitálta meg az NFM államtitkárt, aki a nagytermet megtöltő, több mint kétszáz érdeklődő sarkadi és ide látogató, környékbeli településekről érkező lakos előtt tartott előadást a kormányzati intézkedésekről, eredményekről és az országgyűlési választások tétjéről.

Dr. Fónagy János szerint a 2018. április 8-án megtartásra kerülő országgyűlési választás döntően más lesz, mint a rendszerváltás óta eddig megtartott országgyűlési választások. Az államtitkár elmondta, most sokkal nagyobb a választás tétje, ami tulajdonképpen az, hogy sikerül-e Magyarországot magyar országnak megőrizni, vagy hazánk is bevándorlóországgá válik, ahogy történt az sok, nagymúltú európai ország esetében.

A fórumon a parlamenti államtitkár kiemelte, nem szabad elfelejtkezni az elmúlt nyolc év kormányzati eredményeiről, nem szabad elfelejtkezni azokról a több milliárd forint értékű fejlesztésekről, melyek Sarkadra érkeztek, azonban most sokkal nagyobb az országgyűlési választások tétje. Meg kell őrizni az eddig elért eredményeket és folytatni kell a megkezdett munkát, a beruházásokat, fejlesztéseket a magyarokért és azon belül a sarkadi lakosokért is, semmit sem lehet veszni hagyni.

Két esztendeje azonban egy nagyon komoly külső kihívás jelent meg Európa és egyben hazánk déli határainál. A migrációs nyomás azóta sem akar csökkenni, miközben több európai vezető, köztük a magyar baloldali politikusok széles tábora, ezen veszély komolyságát nem akarja tudomásul venni. A polgári kormányzat a határvédelmi kerítés felépítésével eddig megvédte az országot, a tét azonban most hatalmas, mert az eddigi eredményeken és sikereken túl 2018. április 8-án nemzeti identitásunk, magyarságtudatunk, hazánk megvédése a tét. Ezért a legfőbb kérdés az, hogy április 8-án az a kormányzat maradhat-e továbbra is az ország élén, amely nemcsak az eddigi eredményeket kívánja folytatni, hanem képes és elkötelezett Magyarország megvédésére, vagy egy olyan új kormányzat jön, amely számára nem érték, hogy Magyarország magyar ország maradjon, hiszen kész a bevándorlást támogató külföldi érdekeknek kiszolgálni hazánkat, kész a határvédelmi kerítés lebontására és a magyar lakosság kiszolgáltatására.

A ellenőrizhetetlen bevándorló áradatnak hazánk nem lesz, nem lehet a nyertese, fogalmazott az államtitkár. „A tét tehát hatalmas, rajtunk, Önökön múlik, hogy Magyarország magyar ország marad-e!”, zárta gondolatait doktor Fónagy János, aki a fórum végén minden jelenlévőt arra kért, hogy hazánk megvédése érdekében április 8-án menjen el szavazni.