Mivel nem állt rendelkezésre pályázati forrás, így első lépésként csak önerőből történő felújítására kerülhetett 2016-ban sor, melyhez a szükséges forrást Szarvas Város Önkormányzata biztosította.
A kivitelezést a Szarvasi KOMÉP Városgazdálkodási Nonprofit Kft. végezte, melyhez kivitelezői alvállalkozóként a Swietelsky Magyarország Kft-t vette igénybe, az aszfaltozások szakszerű elvégzéséhez.

A már elkészült szakasz felújítása a következő:

-Deák F. utca : nettó 19.910.362.- Ft + ÁFA.- Ft azaz bruttó 25.286.160.- Ft.
Ez a szakasz mintegy 1,18 km hosszúságú, 1,5 m átlagos szélességű, megközelítőleg 2000 m2 felületű. A szakasz a Vasút utcától egészen a Benka Gy. utcáig tart.

A felújítás egy költséghatékony és gyors építést biztosító kivitelezéssel valósult meg, ami a meglévő már megállapodott beton járda mellé épített ún. kerti szegélykőépítést, a betonjárda felületének kiegyenlítését, esetleges szintbe marását tartalmazza valamint a végső aszfaltozott burkolatot, mely kb. 5 cm vastagságú. Ez a burkolat AC8 jelű, egészen apró szemcseszerkezettel készülő felület, mely a gyalogos közlekedéshez biztosít megfelelő komfortérzetet.

Minden kereszteződés a jelenlegi előírásoknak megfelelő akadálymentesítéssel készült el, mindenhol a vakok és gyengénlátók közlekedését hivatott elősegítni, vizuális és taktilis elemek kiépítésével. A kivitelezés érintette a járdaszakaszok melletti terület tereprendezését, esetleges faültetéseket is, földfeltöltéseket, valamint a csatlakozó járdaszakaszok felé irányuló kiépítéseket is.

2017-ben felújításra került Deák F. utcai járda szakasz kivitelezése összesen bruttó 25.286.160.- Ft volt, melyhez a szükséges forrást Szarvas Város Önkormányzata önerőből biztosította.