„Békéscsabán, a jaminai híd irányából haladva a Bartók Béla úton, a volt Shell kút lekanyarodó sávja körül elég nagy a katyvasz. Noha a régi sáv le van festve (ami amúgy látszik), és természetesen látszik az új sáv is... És ha este esik, kizárt, hogy a sofőr tudja, melyik irányba soroljon – főleg, ha nem is helybeli az illető. Én hetente járok arra, és minden héten rácsodálkozom. Több mint balesetveszélyes!"

 

Bartók béla út - útburkolatjelek, útburkolat, Békéscsaba, 20180324
Sávok délben

 

Olvasónk felvetésével kapcsolatban megkerestük a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Kommunikációs osztályát, akiktől ezt a választ kaptuk:

„A Békéscsabán üzemelő jelzőlámpás csomópontok általános forgalombiztonsági szolgáltatásának javítása és a megfelelő jármű kapacitások meglétének ellenőrzésére még 2016 őszén a Polgármesteri Hivatal bevonásával, külső tervező megbízásával forgalomtechnikai felülvizsgálatot végeztettünk. A Bartók–Petőfi–Szemere utcák kereszteződésében a vizsgálati anyag néhány forgalmi sáv funkciójának megváltoztatását javasolta. Ez alapján 2017 decemberében külső vállalkozó kivitelezésében készültek el a beavatkozások. A feleslegessé váló burkolati jelek eltávolítása marással történt, azonban az aszfalt porózus szerkezetéből adódóan a festék a burkolat szemcséi között is megtalálható, ebből kifolyólag a marási folyamat után előfordul, hogy kevésbé ugyan, de továbbra is látható maradt. Az időjárás függvényében, amint lehet, újabb beavatkozást tervezünk annak érdekében, hogy a régi burkolati jelek ne legyenek láthatók. Ezzel egy időben az új burkolati jelek is meg lesznek erősítve."