Kötelező elemek és vállalt feladatok képezik a projektet, mondta a rendezvény előtt Kovács Zsuzsanna.

A főigazgató aláhúzta,

cél, hogy minél több gyereket bevonjanak a szakképzésbe. Erre szolgál majd a pályaorientáció, ami ugyan eddig is létezett, de most centrum szinten, egy külön szakember fogja végezni ezt a feladatot.

 

Gyszc - projektnyitó: Kovács Zsuzsanna., gyszc, Gyula, 20180327
Kovács Zsuzsanna

 

Nagyon fontos a tehetséggondozás, folytatta, hogy a tanulóinkat versenyre fel tudjuk készíteni (idén a GYSZC hat diákja jutott be a Szakma Kiváló Tanulója Verseny országos döntőjébe).

Hozzáfűzte,

országos probléma a lemorzsolódás, amelyet európai szinten 10 százalék alá kellene csökkenteniük – amelyet a felzárkóztatással próbálják megvalósítani.

 

Gyszc - projektnyitó: dr. kovács józsef és görgényi ernő, gyszc, 20180327

 

Többek között a tanulmányi munka segítésére október végén tanulócsoportok alakulnak, fő hangsúlyt fordítanak a tehetséggondozásra, továbbképzéseket szerveznek a pedagógusok számára, illetve jelentős

informatikai eszközfejlesztés várható.

Közel 400 millió forintos támogatást nyert a program, amely 2020-ig tart, tette hozzá.

 

Gyszc - projektnyitó: Bruckner László és Mészárosné Szabó Anna, gyszc, Gyula, 20180327
Bruckner László Mészárosné Szabó Annát kérdezi

 

A délelőtt folyamán rövid prezentációt tartott Bruckner László, a Nemzetgazdasági Minisztérium Szak- és Felnőttképzési Szabályozási Főosztály főosztályvezetője; azt követően Mohai Tibor projektmenedzser és Jancsurák József szakmai vezető ismertették a pályázatot (mindketten az intézmény pedagógusai); végül Mészárosné Szabó Anna, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési osztály vezetője – Szakképzés 2018, avagy kérdések és válaszok, tévhitek és igazságok címmel egy színes, tömör előadással zárta a projektnyitó rendezvényt.

 

Gyszc - projektnyitó, gyszc, Gyula, 20180327