A projektnyitó rendezvényen dr. Mokán István, Sarkad polgármestere, a Sarkad és környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsának elnöke kihangsúlyozta, hogy Sarkadon a fejlesztések egyik fő motivációja a felnövekvő generációk támogatása, olyan beruházások megvalósítása, amelyek „legféltettebb kincseink”, a gyermekeink fejlődését, előrehaladását segítik.

Ennek mentén a városban új bölcsőde épül, két óvodaépület energetikai korszerűsítése valósul meg, miközben két ovi-sport pálya is átadásra került a közelmúltban, teljesen megújul a Kossuth utcai Általános Iskola és új, városi sportcsarnok épül az iskolához kapcsolódóan, valamint hamarosan kezdődik a gimnázium főépületének és sportcsarnokának energetikai korszerűsítése is.

A közel 7 milliárd forint összértékű beruházások kapcsán nem szabad megfeledkezni azon több évtizedes álom megvalósulásáról sem, amelynek köszönhetően hamarosan új tanuszoda épül a sarkadi és a sarkadi kistérségben élő gyermekek legnagyobb örömére.

Az infrastrukturális fejlesztések mellett a polgármester szerint nagyon fontosak azok a soft jellegű programok is, amelyek a nehéz helyzetben élő gyermekek felzárkóztatását, a hátrányos helyzetben élő fiatalok támogatását szolgálják.

A projektnyitó rendezvényre a szaktárca részéről Sarkadra látogatott és köszöntötte a jelenlévőket Langerné Victor Katalin társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkár. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkára kihangsúlyozta, nagyon fontos, hogy a programba bevont gyermekek érezzék, értük van ez a program.

A cél az, hogy az ő helyzetük javuljon és előttük is úgy kitáruljanak a lehetőségek, ahogy a jobb anyagi körülmények között élő gyermekek előtt. A Sarkadon és a sarkadi kistérségben elinduló program megteremti annak a lehetőségét, hogy a bevont gyermekek olyan környezetbe nőjenek fel, szocializálódjanak, hogy hasznos tagjaivá válhassanak hazánk társadalmának.

A rendezvényen köszöntötte a jelenlévőket dr. Kovács József, térségünk országgyűlési képviselője is, aki kihangsúlyozta, hogy a kormány komoly forrásokat fordít az ország leghátrányosabb helyzetű kistérségeinek felzárkóztatására. Mindez azt bizonyítja, komolyan gondolják, hogy a sarkadi kistérségnek van jövője.

Az itt felnövekvő generációk pedig meg kell kapják az esélyt arra, hogy ebben a térségben boldoguljanak, itt alapítsanak családot, itt képzeljék el a jövőjüket. A kormány elkötelezett a térség támogatása mellett, ennek köszönhetően érkezett az elmúlt négy évben a korábbi ciklusokhoz képest ötször annyi fejlesztési forrás a sarkadi kistérség településeire - zárta gondolatait az országgyűlési képviselő.