Április 8-án egy olyan sorsfordító választás lesz, kezdte beszédét, amely nem arról szól, hogy ki Magyarország miniszterelnöke, hogy jön vagy megy a kormány, hanem arról, hogy milyen országot szeretnénk.

Megemlítette, szinte minden napra van egy korrupciós botrány: ma például kiderült, hogy a miniszterelnök veje kvázi elintézte, hogy a magyar állam pontosan kétszer annyiért vegyen Microsoft szoftvereket, mint amennyibe kerültek volna. És most Amerika szerte óriási botrány van ebből, hiszen az nem egy következmények nélküli ország: azonnal lecserélték a teljes magyarországi cégvezetést, a kérdés az, hogy

lecseréljük-e a teljes hazai kormányt.

 

Karácsony gergely, bősz anett, miklós anett, karácsony gergely, Békéscsaba, 20180329
Karácsony Gergely, Bősz Anett, Miklós Attila és Pap János (galéria)


Szóval tudjuk jól, folytatta, hogy az elmúlt nyolc év mondhatni mindenről szólt, csak épp nem a magyar emberek problémáiról. Mindenről volt szól, csak arról nem, hogy mi lesz az egészségüggyel. Az oktatással.

Hozzáfűzte, nagyon sokan úgy gondolják, hogy minden mindegy, csak menjen a Fidesz! Az azonban nagyon fontos, húzta alá, hogy ne a gyűlölet vezessen, hisz a kormányváltás nem egy cél, hanem egy eszköz.

Pontosan tudjuk,

jelentette ki, hogy Magyarországon a Fidesz a leghangosabb kisebbség, miközben a többség változást akar, de ez csak akkor következhet be, hogyha ezt a szavazófülkékben is érvényesítjük.

 

Hrabovszki györgy, baji lajos és fülöp csaba, MSZP, Békéscsaba, 20180329
Hrabovszki György, Baji Lajos és Fülöp Csaba (galéria)

 

Elmondása szerint az is a változatlanságra szavaz, aki ugyan elmegy voksolni, de nem hiteles képviselő-jelöltet támogat, mert:

vagy olyat, akinek nincs esélye a Fidesszel szemben
vagy olyat, aki azt mondja, ő a legesélyesebb kihívója, de valójában tettestársa az elmúlt nyolc évnek

Akik jobb országot akarnak, azok ne a Jobbikra, hanem a jóra szavazzanak, húzta alá.

Aki egyszer kielemezné,

fűzte hozzá, hogy az elmúlt nyolc év döntései melyik párt programjához hasonlítanak a legjobban, az nagyon meglepődne, mert az a Jobbiké. Leginkább a Jobbiknak volt az a programja, hogy a gyűlölet legyen a politika fő vezérlője.

 

Karácsony gergely, szekeres tamás, karácsony gergely, Békéscsaba, 20180329
Szekeres Tamással

 

Ott voltam a 2010-es parlament megalakulásán, mesélte, és emlékszem, Vona Gábor gárdamellényben érkezett, azóta persze csinos zakókban jár. Szóval aki igazi változást akar, az nem elégszik meg azzal, hogy holnaptól nem Orbán a miniszterelnök. Az nem akar csöbörből-vödörbe jutni.

Szavazzanak az eszük szerint,

jelentette ki, arra a szövetségre, ahol a legtöbb párt van – hiszen az MSZP, Párbeszéd, Liberálisok mellett ott vannak a szociáldemokraták és további baloldaliak. Ez egy olyan szövetség, amely egyedüliként nemcsak kormányprogrammal, hanem kormánynévsorral is rendelkezik.

Persze a szívükre is hallgassanak, folytatta, egyrészt, mert a szívünk a bal oldalon van. Azonfelül a mai kormánynak az a legnagyobb problémája, hogy egy szívtelen banda. Amikor a miniszterelnök kedvenc hobbijának hódolva elköltenek 350 milliárd forintot stadionépítésre, amit többek között az egészségügyből vettek ki.

 

Miklós attila és takács tibor, Miklós Attila, Békéscsaba, 20180330

 

Április 8-án Nagy-Huszein Tibornak kell adni a szavazatainkat, adta ki az ukázt.

Úgyhogy, húsvét és karácsony mellett a választás is egy szép ünnep, és főleg akkor szép egy ünnep, amikor mindannyian ott vagyunk.

***

Azt követően Karácsony Gergelyt kérdeztem, miközben csak jöttek, csak jöttek a szimpatizánsok.

Tudom, általában senki sem hozza fel az ominózus decemberi elszólását, a miafaférthagytammagamrábeszélni-t...
(Közénk állt egy hölgy: Hadd gratuláljak, és erőt, egészséget kívánjak magának. Ha most nem lesz összefogás, ha nem lesz takarítás, akkor...)

Tehát most komolyabb a tét... Akár miniszterelnök is lehet...
Az a beszélgetés teljesen más körben hangzott el.

Az a fránya sajtó.
Én most a legerősebb ellenzéki szövetség vezetője vagyok. Ráadásul soha életemben nem voltam ilyen lelkes, mert annyi erőt ad az emberek szenvedélye, hogy valóban úgy érzem, képes vagyok arra, hogy ezt az országot kivezessem a kátyúból. És nem azért, mert egy rendkívüli ember vagyok, hanem éppen azért, mert ma hétköznapi emberekre van szükség a kormányzásban, olyanokra, akik ismerik és meg akarják oldani a hétköznapi emberek hétköznapi problémáit.

 

Kátay géza és karácsony gergely, karácsony gergely, Békéscsaba, 20180330