Egy kis visszapillantó: Zsoltnak nem ez volt az első tévés szereplése; bő négy éve a Következő!-ben (erről írtunk, és akkor kivételesen Gyúrós Józsival állítottuk párhuzamba), majd a Maradj talpon!-ban is domborítottunk. Telefonon beszélgettünk.

Mikor kezdődött a só?
Tavaly ősszel jelentkeztem; majd januárban volt az első rosta, ahova körülbelül kéttucatnyian érkeztünk, de csak a csapat fele jutott be a próbajátékba. Fontos tényezője a műsornak a szereplőválogatás is, ahol nemcsak a tudásodat, hanem magadat és elő kell adni.

Akkor csak jól jön az alföldvízes PR-os/moderátor szerep.
Igen, mert itt nem elég, hogy valaki jó játékos – ez egy komplex dolog: nem egyszer megesik, hogy a rém felkészült versenyző a kamerák előtt lefagy, mint a qka. Többek között az is sok embert megrémiszthet, hogy miután bekerül, vagy fél óráig púderezik, fésülik a haját. Tehát teljesen más, mint amikor az online-on brillírozol.

Ez is, mint mindegyik játék: nagy lutri.
Persze! És amikor ilyenkor vonatozok fel Budapestre, mindig megfordul az agyamban, mi van, ha nem úgy jövök ki a dologból? Tehát ha leégek, akkor visszafele hol szeretnék majd új életet kezdeni: Mezőtúron vagy Szolnokon? Mert ha nagyon lebőgök, akkor sunnyoghatok a nagy fűben.

 

Honfoglaló: Fábián Fanni, Diós Zsolt és Balla Éve, honfoglalók, Budapest, 20180404
Fábián Fanni, Zsolt és Balla Éva (fotó: MTVA)

 

De egyelőre nem úgy tűnik... Mennyire volt véletlen, hogy két békéscsabai is együtt szerepelt?
Ne tudom. Mert januárban a próbajátékon azt mondták, hogy én vagyok az első, majd később szóltak, hogy van még két csabai versenyző. Alapvetően azt sem tudom, hogy hozzám volt nehéz embert választani, vagy engem volt nehéz beilleszteni másik két játékos közé.

Szente Vajk, Békéscsaba, 20150825
Szente Vajkó
és EKZS diktafonja
Harmóniában kellett lenniük a játékosoknak?

Neeem. Mondjuk olyanról tudok, hogy korábban be-beszólogattak egymásnak a játékosok, de mivel tudtam, hogy húsvét hétfőig lesz a felvétel, így még jobban disztingváltam.

A hétfői hanyadik karika volt? Mert tudod én nem tévézek, alapvetően senki sem, miközben mindenki ott tapad...
Még csak az első volt. Mert ugye vannak a napi bajnokok (Zsóti az április 2-ai lett); azt követően az előző 15 adás bajnokait összesorsolva rendezik meg a bajnokok hetét.

Legközelebb melyik este szurkolhatnak neked a hír6.hu olvasói?
Árpilis 17-én vagy 18-án.

És figyuzz, van egy kis apród?
(Úgy kacag, hogy kiszakad a mobilom hangszórójából a membrán.) Még nem néztem meg, hogy átutalták-e a pénzt. De ha igen, mindenképp meghívlak egy sörre.

Zsííír!!!!!!