A mai napon az alapvető közlekedési szabályokat, útjelző táblákat és a közlekedési lámpa működését ismerhették meg a gyerekek – elméletben és gyakorlatban is. A programot szervező és lebonyolító rendőrségi munkatársak élményszerűen mutatták be a rendőrség munkáját is.

Közlekedésbiztonság az oviban, rendőr, közlekedés, óvoda
Fotó: Ambruzs-Szabó József

Újdonság és nagy élmény volt a Robi-robot, ami a helyes közlekedésről kérdéseket és találós kérdéseket tett fel a gyerekeknek, a helyes válaszért megdicsérte őket és a program zárásaként zenés táncával megmozgatta a gyerekeket és az óvó néniket is.

Közlekedésbiztonság az oviban, rendőrség, közlekedés, óvoda

Fotó: Ambruzs-Szabó József

 

Nem maradtak el az ajándékok sem, amelyek természetesen szervesen kapcsolódtak a biztonságos közlekedéshez: fényvisszaverő matricák, karkötők, témához kapcsolódó színező füzetek, puzzle. Még üdítőt is kaptak a gyerekek.

Közlekedésbiztonság az oviban, közlekedés, óvoda
Ajándékok - Fotó: Ambruzs-Szabó József

A tartalmas és tanulságos délelőtt egy folyamat szerves része volt, hiszen a gyermekek minden évben részt vesznek a közlekedésbiztonsági rajzpályázaton, illetve minden évben legalább két alkalommal az interaktív képzésen is.

A program önzetlen szervezői és lebonyolítói: Stephán Vivien – rendőr őrmester, Oláh Margit – rendőr főtörzsőrmester, Barabás Mihály – rendőr főtörzsőrmester, Lövei Sándor – rendőr zászlós.

Köszönjük nekik, hogy vigyáznak a gyermekeinkre!