Czeglédiné Szappanos Anita, a Harruckern igazgatója elmondta, harmadik alkalommal kapcsolódtak be a Szakmák Éjszakájába.

Czeglédiné Szappanos Anita és Florin Vasiloni, czeglédiné szappanos anita, Gyula, 20180414
Czeglédiné Szappanos Anita
és Florin Vasiloni (képek)
Hozzáfűzte,

az országban 166 iskola, közel 4500 szakmát vonultat fel – nemcsak az ifjúság, hanem a felnőttek számara is, akár 100 éves korig.

Úgy gondolom, folytatta, nagyon fontos egy ilyen program, hiszen a fiatalok nagyon nehezen hoznak döntéseket a jövőjükkel kapcsolatban.

Florin Vasiloni, Románia gyulai főkonzulja köszöntőjében örömét fejezte ki, hogy a fürdővárosi iskola milyen jó kapcsolatot ápol a romániai társintézményekkel (a programot megtekintették Székelyudvarhely diákjai is); továbbá arra bátorította a gyulaiakat, hogy próbáljanak minél több

Európai Uniós pénzt lehívni a fejlődésük érdekében.

(A rendezvény előtt a határon átívelő kapcsolatok erősítéséről megállapodást írt alá a GYSZC képviselői és a konzul Faget, Orsova és Sebis településeken található testvériskolákkal.)

Azt követően Kertész Miklós, a felnőttoktatási intézményegység-vezetője felvázolta, hogy mely szakmát, merre találnak az intézmény területén az érdeklődők.

Megtudtuk, bemutatkoznak a rendészeti szervek, melynek szomszédságában történelmi bemutató zajlik, mellettük megismerkedhetünk egy igazi szatócsbolttal, lejjebb a pék-cukrászok csodáit lehet majd megcsudálni (szavazni lehetett a sütikről), az informatika iránt érdeklődők betekinthetik a 3D-s nyomtatást.

 

Gyszc - székelyudvarhelyi vendégek, gyszc, Gyula, 20180414
Az udvarhelyi vendégek (galéria)

 

Azonfelül domborítottak az egészségügyiek, a virágkötők, a szakácsok, a hentesek, a kőművesek, az asztalosok... és talán hazánk legígéretesebb és leghájpoltabb pályája vitte a prímet: mégpedig a központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő szaktársak.

***

A gázszerelők Mesterének egy bitnag üzenet volt a vörös pólója hátán:

Minden férfi EGYENLŐNEK Születik, De csak a legjobbak lesznek GÁZSZERELŐK.

Íme:

 

Gysz: szakmák éjszakája, gyszc, Gyula, 20180414
Minden szakmának megvan a bája

 

Majd a Mestert faggattam:

Tehát a cselekvés koronája a gázszerelő...
Úgy látszik.

Ez magas labda.
Csak az ügyvédem jelenlétemben nyilatkozom.

De?
Aki úgy érzi, hogy a legjobb akar lenni, jöjjön gázszerelőnek!

(Válaszd az életet!)

 

Gyszc - fagyi, gyszc, Gyula, 20180414