Bár voltak kisebb-nagyobb döccenők, azonban senki sem számított arra, hogy bármi is megingathatná a Facebookot, mint ahogyan akkora botrányt sem vizionált senki, amekkorába nemrégiben a legnagyobb közösségi oldal keveredett. (Ha a válság részleteire kíváncsi, kattintson erre a linkre.)

A botrány hatására prominens felhasználók (többek között Elon Musk, Steve Wozniak) hagyják el az oldalt, és úgy tűnik, az amerikai felhasználók is követni kezdik a példájukat. A DeleteFacebook hashtag is felkerült már számos közösségi platformra, ironikus módon még a Facebookra is.

Bár Mark Zuckerberg a múlt héten azt nyilatkozta, nincs említendő lemorzsolódás az oldalukról, a Creative Strategies felmérése szerint (amelyből a BGR szemezgetett) az amerikai felhasználók 9 százaléka törölte a Facebook-fiókját. Hogy ez most sok vagy kevés, az nézőpont kérdése, 19,2 millió felhasználó döntött úgy 0 214 millióból, hogy köszöni szépen, nem kér többet a Facebookból.

A megkérdezettek 36 százaléka mondta azt, hogy nagyon aggódik az adatai miatt, és 41 százalék véli úgy, hogy valamennyire érintett lehet. A válaszolók több mint harmada kevesebbet használja az oldalt, mint korábban, 21 százalék gondolja azt, hogy így fog tenni a jövőben, 31 százalékuk pedig megváltoztatta a beállításait. Sokan vannak, akik ezentúl csak nézelődni fognak a Facebookon, de nem lépnek kapcsolatba más felhasználókkal. 17 százalék törölte telefonjáról a Facebook alkalmazást, 11 százalék pedig az egyéb eszközökről.

E számok miatt egyelőre még nem aggódnak nagyon a Facebooknál, holott már mutatják egy erodálódás kezdetét. És nem biztos, hogy ennek már megállj-t lehet parancsolni.

Forrás: hvg.hu