Szóval...

most szombaton, ha muzsika nem is volt, de... de derekasan duruzsoltak (mennyi d) a kétkerekű gépek a Békés Megyei Kormányhivatal és a Közlekedéstudományi Egyesület, békéscsabai Szarvasi úti vizsgapályán.

Ez már a nyolcadik motoros tréning, de ezt már Dobókői György főosztályvezető mondta, és amitől nagyon boldogok vagyunk, folytatta, hogy az érdeklődők nagy hányada kvázi egy visszatérő mag, akik mindig úgy érzik, hogy a berozsdásodott téli időszak után jó egy kicsit fölfrissíteni a tudásukat.

 

Verebi Zoltán - motoros, motor, Békéscsaba, 20180415
Verebi Zoltán, aki a jamboree szabadtéri etapját vezette fel,és aki a 300 kilós
gépével olyan mutatványokat prezentált, mint egy Babettával (galéria)

 

Alapvetően azért szervezzük ezt a programot, fűzte hozzá, mert tudjuk, hogy a motorosok kifejezetten veszélyeztetett kategóriába tartoznak: 18-szor nagyobb a baleseti halálozás, mint a személygépkocsi vezetők esetében, azonfelül a motorbalesetekben elhunytak

70 százaléka 35 év alatti.

Tény, húzta alá, mint közlekedéshatóság, szinte az év minden napján ellenőrzünk, bírságolunk, szankcionálunk, de a mai napon számos kísérő programmal az ügyfélbarát arcunkat mutatjuk meg: többek között elméleti oktatásokkal, KRESZ-teszttel, pályabejárással, illetve a szarvasi Podani Milán streetfighter bemutatójával.

 

Horváth szabolcs és dobókői györgy, motor, Békéscsaba, 20180415
Horváth Szabolcs Dobókői Györgyöt faggatja (még több kép)

 

(Menj a francba a hüje motoroddal! Ja, bocs!, bocs, ez Feró volt)

 

***

Jártam én is 12 éves koromban motorszakkörbe a kilencesben (9. számú Állami Áltanos Iskola – Conrado Benitez Garcia; 4402-es számú Úttörő Csapat). A kultikus egyesületet a mélyen tisztelt Roszkos tanbá vezette. A foglalkozás mindig szombat reggel volt, és mindig vinnünk kellett egy 20-ast. 1984-ben ennyi volt egy liter benzin.

A dolog pikantériája, hogy akkoriban, péntekenként sugározta az MTV (smile) a Linda, hazánk egyik első, sziporkázó színészekkel domborító (Szerednyey Béla, Bodrogi Gyula, Pécsi Ildikó, Harsányi Gábor, Balázs Péter, Görbe Norci és a többi) kiváló sitcomját. S míg a főhős, Görbe Nóra egy Babettán robogott, mi (másnap) egy Riga 12-esen, vagy egy Verhón... persze volt Komar is... de Simson, vagy (E)TZ az csak az IFA-gyárban, meg talán Roszkos tanbá garazsában...

 

Motoros tréning, motor, Békéscsaba, 20180415