A DKEF tagjai közé tartoznak a helyi oktatási intézmények képviselői, vezetői, a helyi rendőrőrs munkatársai, illetve a közművelődési intézményekben dolgozó közösségszervező munkatársak, így a város minden társadalmi szegmenséből jelen vannak olyan szakemberek, akik a mindennapi munkájuk során találkoznak a DKEF által megcélzott, a lakosság egészét érintő szereplőkkel, eredményesen vonják be azokat a fórum tevékenységébe, programjaiba.

A rajzpályázat felhívása

A DKEF hatékony munkáját nagymértékben meghatározza, a több alkalommal, sikeresen megpályázott, az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság által kiírt, a ,,Kábítószer Egyeztető Fórumok (KEF) működési feltételeinek biztosítására, valamint a kábítószer-probléma kezelését célzó helyi stratégiák megvalósulásának előmozdítására”  kiírt pályázati lehetőségeken. Ennek köszönhetően volt lehetőség arra a tavalyi évben, hogy vendégül láthassuk dr. Tari Annamária klinikai pszichológust, pszichoterapeutát, aki tökéletes aktualitással beszélt a generációk közötti digitális szakadékról, illetve az új generációk internetezési szokásairól. Továbbá lehetőségünk volt rajzpályázat keretén belül kórképet kapni arról, miként is gondolkodnak a felnövekvő generációk a különféle addikciókról, majd a legügyesebb pályázókat kirándulással jutalmazta a szakmai zsűri.

Az idén sem lesz ez másként, hiszen a DKEF ismét sikeresen pályázott a fent említett kiíráson, így most is rendkívül tartalmas, magas színvonalú szakmai nappal készülünk mind a diákok, mind a lakosság részére. Idén a mobiltelefon kerül középpontba, hiszen ma már a fiatal generációk körében ,,ciki”, ha valaki offline, de kérdés az, hogy miként hat gyerekeinkre a folytonos ,,bekövetés”, ,,like-olás”, a ,,bármihez” való hozzájutás, elérés és képesek vagyunk-e lépést tartani ezzel, képesek vagyunk-e észrevenni, megvédeni őket, ha baj van?  Természetesen a rajzpályázat sem maradhat el, melynek mottója: ,,Tőled függ, hogy mitől függsz!”. Tudnak-e, akarnak-e függeni, vagy épp nem függeni mobiltelefontól, internettől, vagy ennél fizikálisan súlyosabb addikcióktól? Bízunk benne, hogy erre is választ kapunk a pályamunkák segítségével. A legötletesebb, legfrappánsabb rajzok alkotói idén sem maradnak díjazás nélkül, ezért érdemes ceruzát ragadni.

Igyekszünk, hogy a DKEF munkája egyre szélesebb körben, egyre mélyebbre hatóan tudja végezni prevenciós-, és felvilágosító munkáját a dévaványai lakosok körében, a pályázati források lehetőségét felhasználva.

Dévaványai Kábítószer Egyeztető Fórum