Bajkán György tűzoltó alezredes, az Orosházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője elmondta, az SBO alatti pincében egy elektromos berendezés hibásodott meg, ennek füstje terjedt át a felsőbb szintekre. Ötös kiemelt riasztással érkeztek a tűzoltók Orosházáról, Mezőkovácsházáról, Békéscsabáról, Szentesről, Hódemzővásárhelyről, Csongrádról és Szarvasról összesen 11 járművel. A helyszínre érkezett a Kataszrófavédelmi Műveleti Szolgálat és a megbízott megyei igazgató is. Összesen 52 beavatkozó tűzoltó dolgozott váltásban a felderítésen.

A füstölést megszüntettük, a hibát elhárítottuk. Az épületet átszellőztettük, személyi sérülés nem történt. Az esettel kapcsolatban tűzvizsgálat indul – fogalmazott a tűzoltó alezredes.

– Szeretném megköszönni a kórházi személyzet szakszerű és higgadt reagálását, nem volt pánik a kórházban, mindenki azonnal tette a dolgát – mondta dr. Duray Gergő. A kórház főigazgatója kiemelte, az SBO-t lezárták, onnan a betegeket másik osztályokra vitték. Az épület többi részében folyamatos volt a betegellátás.

– Az SBO kedd reggel 8 óráig nem fogad betegeket. A súlyos eseteket az Országos Mentőszolgálat Békéscsabára, a BMKK dr. Réthy Pál Tagkórházába szállítja, a könnyebb eseteket a Kistérségi Orvosi Ügyeleten fogadják a Könd utcai szakrendelő mellett megerősített orvosi és szakdolgozói személyzettel – mondta a főigazgató.

09:07 UPDATE: újra fogad betegeket az SBO.