(Egy anyakönyvi hivatalban szó sem lehet pontatlanságról! Ez a rendezvény is potom hat perccel hamarabb kezdődött a meghirdetett időpontnál. Ám annál meghittebbre sikerült.)

 

Anikó-díj: dr. krizsán anett, kormányhivatal, Békéscsaba, 20180424
Dr. Krizsán Anett
Dr. Krizsán Anett,

a Békés Megyei Kormányhivatal igazgatója köszöntőjében megemlítette, hazánkban több mint 120 éves az anyakönyvezés.

Hozzáfűzte, azonban ezt a területet is elérte az elektronikus ügyintézés; a mai napon az elektronikus anyakönyvről is szó lesz.

Lehet, hogy Önök azt gondolják, fordult a jelenlévőkhöz, hogy az anyakönyvből, és a benne rejlő méltóságból valamit veszít ez az új ügyintézési forma, de én bízok benne, hogy a továbbiakban is megmarad a tisztelet a szakma iránt.

Úgy gondolom, folytatta, a szakma nagyságát és összetartását mutatja az a példaértékű kezdeményezés, amit a kolléganőnk emlékére (Hegedűs Béláné Bozsó Anikó) megalapított díj átadásával már másodjára adhatunk át.

És az idei Anikó-díjasok:

Lénárdt Anna Battonyáról és Hurguly Lászlóné Császár Ilona Dombegyházról.

 

Anikó-díj: Lénárdt Anna és Hurguly Lászlóné, kormányhivatal, Békéscsaba, 20180424
Lénárt Anna (mögötte Varga István, Battonya jegyzője)
és Hurguly Lászlóné (mögötte Liker János, Dombegyház jegyzője)

 

A méltatásokból kiderült, mindketten hosszú-hosszú éve a közigazgatás berkeiben tevékenykednek. Elhangzott az örökérvényű, de fenséges klisé: mindkettőjük számára a hobbija a munkája, a munkája a hobbija.

Azonfelül Lénárdt Anna

általános iskolás kora óta veresek, novellákat ír – többek között az osztálytársak megrendelésére is. Továbbá megtudtuk, Hurguly Lászlóné Császár Ilonának pedig négy leánya van; a településen pusztán Szupernagyinak hívják.

 

Anikó-díj - anyakönyvvezetők, kormányhivatal, Békéscsaba, 20180424