Hét év, hat hónap szabadságvesztésre ítélt férfit fogtak el a rendőrök 2018. április 26-án, 6 óra körül Mezőkovácsházán.

A 41 éves K. Csabát korábban testi sértés, személyi szabadság megsértése és lopás bűncselekmények miatt ítélte el a bíróság, a büntetése letöltését azonban a kijelölt időpontban nem kezdte meg.

 

Elfogás, elfogás, Mezőkovácsháza, 20180426

 

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya olyan információkhoz jutott, hogy egy lakatlannak álcázott házban rejtőzködik. Az épület ablakain a redőnyök mindig le voltak húzva és a házon több kamera is volt. A nyomozók és a főkapitányság Közterületi Támogató Alosztályának rendőrei körülvették a házat, majd miután a férfi a felszólításukra nem jött ki, alaposan átkutatták az épület minden helyiségét. Egy falban kialakított rejtekhelyen találtak rá a férfira, aki el akart menekülni. A rejtekhelyről kiinduló átjárón át a szomszédos épület felé próbálta elhagyni a házat. A rendőrök elfogták és Gyulára, a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe vitték.

 

 

A házon és a redőny mögött lévő kamerák képeit K. Csaba bent, egy monitoron figyelte. A háztartási gépeket és a biztonsági berendezést úgy működtette, hogy a mérőórát megkerülve csatlakozott rá az elektromos hálózatra. Ezért a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság lopás megalapozott gyanúja miatt újabb büntetőeljárást indít ellene.