Nem tudott belépni saját e-mail fiókjába egy orosházi nő, ezért 2017. november 1-jén feljelentést tett a rendőrségen. A fiókhoz tartozó jelszót valaki megváltozatta, ezt a levelezőrendszert működtető cég ügyfélszolgálati munkatársa mondta a telefonon érdeklődő nőnek.

Az Orosházi Rendőrkapitányság a cégtől és az internetes szolgáltatótól beszerzett adatok alapján azonosította azt a ceglédi férfit, aki állítása szerint tesztelni akarta az e-mail fiók biztonsági beállításait.

A tőle több mint száz kilométerre lakó nőt nem ismerte. Az e-mail címét onnan tudta meg, hogy az egyik közösségi oldal a nőt, mint lehetséges ismerőst ajánlotta a figyelmébe. A férfi elmondása szerint a közösségi oldalról vett adatokból, információkból találta ki a választ a regisztráció jelszavához tartozó emlékeztető kérdésre. Miután így belépett, a rendszer kérte, hogy válasszon új jelszót. Ezt meg is tette, a nő ezért nem tudott belépni a saját jelszavával.

Az Orosházi Rendőrkapitányság a ceglédi férfi ellen információs rendszer vagy adat megsértése vétség gyanúja miatt vádemelést javasol. A 2018. április 25-én lezárt nyomozás iratait a rendőrség továbbította az Orosházi Járási Ügyészségre.

A történtek kapcsán a rendőrség ismételten kéri az internetezőket, hogy vigyázzanak adataikra, jelszavaikra! A különböző internetes regisztrációikhoz tartozó jelszavakat senkivel ne osszák meg, és alaposan fontolják meg, hogy milyen információkat tesznek közzé magukról a világhálón! A biztonsági beállításokra pedig fordítsanak kiemelt figyelmet!