Jancsurák József szakmai főigazgató-helyettes elöljáróban elmondta, 54 tanulójuk ért el országos eredményt, de dobogós csak Somogyi Krisztián lett. (Major Ádám festő-mázoló tanuló, a Szarvasi Székely Mihály Szakképző Iskolája és Kollégiuma 7. helyezést ért lett).

Krisztián mert nagyot álmodni,

fogalmazott Czeglédiné Szappanos Anita. Az igazgató hozzáfűzte, már akkor büszkék voltak rá, amikor bekerült az országos döntőbe.

Úgyhogy nem nyomva az ő kis lelkét, folytatta, megbeszéltük, már annak is nagyon örülünk, hogyha csak a részvétellel fényesíti iskolánk jó hírét. És amikor megtudtuk, hogy behúzta a bronzérmet, bizony egy kicsit megkönnyeztük.

 

Gyszc: czeglédiné szappanos anita, gyszc, Gyula, 20180503
Czeglédiné Szappanos Anita, Gróh András, Krisztián, Balogh László
és Jancsurák József

 

Gróh András asztalos szakoktató mindehhez hozzátette, Krisztián ezzel az eredménnyel kiváltotta az év végi vizsgát. Amúgy a mezőnyben 12-en indultak – egy 250-es, országos merítésből.

Elmesélte, a versenyen egy dohányzóasztalt kellett elkészíteni, amelyet 7 órán keresztül értékelt öt szaktekintély. A munkát tolómérővel mérték: egy milliméter eltérés 1 pont levonást eredményezett. Krisztián 1 millimétert vert a negyedikre, és 5-tel csúszott le az ezüstről. Az első három helyezettet beválasztják a válogatott.

Balogh László gyakorlatvezető, elmesélte (kiváló) tanulója másodéves korában került hozzá, és már a kezdet kezdetén látszott rajta, hogy nagyon érdeklődik a szakma iránt, ami talán nem egy utolsó szempont.

***

Továbbá az asztalosműhelyben a Szakma Sztárját faggattam.

 

Gyszc: somogyi krisztián, szakma sztár, gyszc, Gyula, 20180503
Krisztián és gyermeke

 

Amikor egy színész bezsebel egy Oscart, lényegesen magasabb lesz a gázsija.
(nevet) Hamarosan két barátommal alapítunk egy vállalkozást.

Gyulán.
Igen, nem célom, hogy elmenjek.

Hol születtél?
Aradon, de 1 éves korom óta Méhkeréken lakom.

A szakmán belül mi a szíved csücske?
Mindenféle bútor; egyszer szeretnék egy széthúzható körasztalt csinálni. További célom, hogy 5 év múlva megszerezzem a mestervizsgát, hogy én is taníthassak.

Lehet, hogy egyszer visszajössz a GYSZC-be Gróh tanár úr mellé tanítani.
Minden előfordulhat.