1. Békéscsabán az Árpád sor a Gyulai út és a Berzsenyi utca közti szakaszon helyezkedik el, az Élővíz-csatornával párhuzamosan.

Néhány éve a Gyulai út

és a Bajza utca közti részt ellepték a parkoló-automaták. Tehát csengetni kell. Ez amúgy érthető, hiszen ott, a környéken számos hivatal (többek között a bíróság, a megyeháza) működik.

Továbbá a környékbeli munkahelyek munkatársai (nemcsak a fentebb említettek, hanem akár a Szabadság téri, az Andrássy úti vagy épp a Kinizsi utcai intézmények dolgozói is) már kora reggel elfoglalják a Bajza-Degré közti szakaszt – azaz a strand környékét.

 

árpád sor, árpád sor, Békéscsaba, 20180507
Szép vagy, gyönyörű vagy, Árpád sor (galéria)

 

2. A Halász Csárda

munkatársai épp azt nehezményezik, hogy az ott parkoló autók miatt sok (leendő) vendég nem tud megállni az étterem előtt. Úgy vélik, aki ebédelni jön, az biztos, hogy nem sajnálja a parkolásra szánt párszáz forintos összeget.

3. Egy lakó elmondása szerint egy csomóan, már 7.30-kor elfoglalják a házak előtti helyeket.

A szemben lévő Penza lakótelepiek is náluk parkolnak; sőt, megesik, hogy néhányan két-három hétre is otthagyják a gépjárművüket, és sokszor miattuk nem tudják takarítani az utcát.

Ez valaha egy csendes utca volt, fűzi hozzá.

 

árpád sor, árpád sor, Békéscsaba, 20180507
Ez itt az! (galéria)

 

4. Egy idősb strandoló

is határozottan azon a véleményen van, hogy sokkal jobb lenne, ha fizetős lenne az Árpád sor azon szakasza, ugyanis – ahogy fentebb megírtuk – már kora reggel elfogynak a parkolóhelyek, és képtelenség megállni.

Úgy tudom, teszi hozzá, a lakóknak aláírást kell gyűjteni.


***


Mindezzel kapcsolatban megkerestük a békéscsabai önkormányzatot, akiktől az alábbi választ kaptuk:

"Mivel önkormányzati feladatról van szó, ezért a Polgármester Úrnak címezve, akár aláírásgyűjtéssel, illetve kérvény beadásával is lehetséges a lakók igényeinek a beadása.
A döntést a közgyűlés hozza meg. Ugyanakkor mind a döntés meghozatalakor, mind a jogszabályban előírt vizsgálat lefolytatásakor számos más, nemcsak az érintett utca, vagy a kérvényt aláírók érdekeit kell figyelembe venni a döntéshozóknak."

 

árpád sor, árpád sor, Békéscsaba, 20180507
Puszi, Erzsike!