A szakmai értekezlet koordinátora dr. Hajduné dr. Iszály Anna, a Gyulai Törvényszék büntető kollégiumvezetője volt. A tanácskozáson a 2018. január 1-jétől bevezetett, a bíróságok és a társhatóságok közötti kötelező elektronikus kapcsolattartás eddigi tapasztalatairól és azok megoldásairól volt szó.

 

Munkaértekezlet a törvényszéken, Gyulai Törvényszék, Gyula, 20180509
(törvényszéki fotó)

 

A szakmai tanácskozáson a Gyulai Törvényszék, valamint illetékességi területén működő járásbíróságok szabálysértési ügyekben eljáró bírósági titkárain, ügyintézőin túl részt vett a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóság Igazgatásrendészeti Osztályának osztályvezetője és kiemelt szabálysértési főelőadója, a Közlekedésrendészeti Osztály Gyorshajtás és Bírságfeldolgozó Alosztály alosztályvezetője, a Közrendvédelmi Osztály kiemelt főelőadója, valamint a Békéscsabai Rendőrkapitányság és az Orosházi Rendőrkapitányság Igazgatásrendészeti Osztályainak osztályvezetője.

A rendezvényen megjelentek továbbá a Békés Megyei Kormányhivatal és járási hivatalainak képviselői, köztük osztályvezetők és szakügyintézők.

Az elektronikus kapcsolattartás terén a Gyulai Törvényszék kijelölt kapcsolattartója és informatikusa tartott gyakorlati szempontú előadást. Ezt követően a szabálysértési ügyekben eljáró, rendszeres munkakapcsolatban álló szervek egyeztettek, a felmerülő közös problémákról megoldása érdekében eszmecserét folytattak.

Az egész napos szakmai értekezlet a résztvevők visszajelzései alapján elérte célját. Nemcsak a szabálysértési kódex rendelkezéseinek értelmezésére került sor, hanem a résztvevők külön hangsúlyt fektettek azokra a gyakorlatban felmerülő kérdésekre is, amelyek a szabálysértéssel foglalkozó kollégák mindennapi munkáját megkönnyítik.