A város labdarúgást szerető közönsége biztosan jó szívvel fog emlékezni az 1988. június 13-ai meccsre, amikor a Békéscsaba Szolnokon 3-2-re diadalmaskodott az akkor már bajnok Budapesti Honvéd felett - mondta.

 

békéscsaba honvéd foci sport, békéscsaba, sport, foci, honvéd
Csank Mester eligazít - 10 éve, a 20. szülinapot megünneplő jubileumi meccsen
(2008. június 15-én)

 

Az évfordulós ünnepségre meghívták az akkori csapat játékosait, vezetőit, így a klub korábbi elnökét, Annus Vincét és a vezetőedző Csank Jánost is. A Nyíregyháza elleni mérkőzés szünetében, illetve a végét követően a szurkolóknak egyenként bemutatják az akkori játékosokat, akiknek többsége visszajelezte a részvételt, lehetőség lesz autogramot kérni tőlük, s le fogják vetíteni a szolnoki mérkőzés összefoglalóját is.

A vasárnapi meccs bevételének 30 százalékát a klub jótékony célra fordítja, az előre jelzett három alapítvány közül a szurkolók fogják eldönteni, melyik kapja meg a támogatást.

 

békéscsaba honvéd foci sport, békéscsaba, sport, foci, honvéd
A régi idők aranylábúi

 

Mracskó Mihály, a klub akkor 20 éves játékosa azt emelte ki, hogy éppen a születésnapján került be a csapatba, és a győzelem az egész további pályafutását befolyásolta. Mracskó 25-szörös válogatottságával rekorder a csapat történetében.

Annus Vince kiemelte, hogy mekkora feladat volt annak idején megszervezni a szurkolók utaztatását, hiszen a szolnoki fináléra 5000 csabai kísérte el a csapatot. Az ex-játékos, Ottlakán Mihály pedig arra emlékeztetett, hogy előzőleg Békéscsabán is megverték 1-0-ra a Honvédot, sőt, a következő bajnoki fordulóban is diadalmaskodtak a válogatottakkal teletűzdelt gárda ellen, ami mutatta békéscsabai klub játékerejét.

 

békéscsaba honvéd foci sport, békéscsaba, sport, foci, honvéd
10 éve még a nap is másképp sütött, pláne 30 éve... (ha ráklikkelsz, megnő a kép!)

 

A Békéscsaba Kórház utcai pályája felújítás alatt áll. Kozma János, a Békéscsaba 1912 Előre Futball Zrt. igazgatóságának elnöke az MTI érdeklődésére elmondta, hogy 1,2 milliárd forintból teljesen új, fedett lelátó épült a stadion egyik oldalán, ennek átadására várhatóan augusztusban kerül sor. Napirenden szerepel a szemben lévő lelátó korszerűsítése is, ami jelenleg tervezési fázisban van, s keresik a felújításhoz szükséges forrásokat is.