Fekete Péter, a békéscsabai Jókai Színház korábbi igazgatója (jelenleg a Fővárosi Nagycirkusz igazgatója) mindenekelőtt azt hangsúlyozta, hogy 2018. a vízi színházban is a családok éve lesz. Olyan produkciókat hoznak a városba, amelyek valamennyi generáció számára érdekesek lehetnek. A cél az, hogy a gyermekek, a szülők és a nagyszülők együtt jöjjenek a színházba.

Vizi színház sajtótájékoztatója, szarvasi vízi színház, Szarvas
A sajtótájékoztató résztvevői (balról): Dr. Dósa Zsuzsa, a Cervinus Teátrum művészeti igazgatója, Szabó Károlyné, a Magyar Teátrum Kft. ügyvezető igazgatója, Babák Mihály, Szarvas polgármestere, Fekete Péter a Fővárosi Nagycirkusz igazgatója és Seregi Zoltán, a békéscsabai Jókai Színház igazgatója. Fotó: Lipták Judit

Idén is minden este történik valami, azaz június 15. és augusztus 19. között minden nap lesz előadás. Babák Mihály, Szarvas polgármestere a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: kevés olyan színház van, amely egyetlen nyáron 65 estén át szórakoztatja a közönségét. Az, hogy a vízi színház immár hét esztendeje ilyen sikeresen működik, a békéscsabai Jókai Színház, a Magyar Teátrumi Társaság és a szarvasi Cervinus Teátrum összefogásának, együttműködésének köszönhető.

Seregi Zoltán, seregi zoltán, Szarvas
Seregi Zoltán, a Jókai Színház igazgatója.
Seregi Zoltán, a békéscsabai Jókai Színház igazgatója az idei programról szólva elmondta: június 15-én a Leszállás Párizsban című vígjátékkal indítják az évadot. A korábbi évekhez hasonlóan hétvégenként fizetős nagyelőadások lesznek, melyeknek bevételéből fedezni tudják a hétköznapi ingyenes programokat (idén 29 estén lesz ingyenes műsor). A családok éve tiszteletére a meseelőadásokra a 14 év alattiak 20 %-os kedvezménnyel válthatnak belépőjegyet. A „Jutalom a jó eredményért” akció keretében idén is színházjegyet kapnak ajándékba a szarvasi iskolák azon tanulói, akik év végén javítanak korábbi tanulmányi eredményükön. Természetesen lesznek cirkuszi előadások, melyekben neves, többgenerációs artistacsaládok is fellépnek.

Új elemmel bővül a Vers a víz fölött programsorozat: a „Talkshow a víz fölött – Mellettem az utódom” esteken a színházművészet ünnepelt színészeivel és ígéretes művészcsemetéikkel találkozhat a közönség. Szabó Károlyné, a Magyar Teátrum Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója ezzel kapcsolatban néhány konkrétumot is elárult. A közönség négy szülő-gyerek párossal találkozhat: Hűvösvölgyi Ildikó és Kisfaludy Zsófia, Oberfrank Pál és Oberfrank Réka, Straub Dezső és Straub Péter, valamint Kovács Frigyes és Kovács Tamás. A hangulatos beszélgetéseket filmrészletek vetítésével színesítik majd.

Július 11-24. között rendezik meg a VII. Cervinus Művészeti Fesztivált a vízi színház deszkáin. Ezzel kapcsolat dr. Dósa Zsuzsa, a Cervinus Teátrum művészeti igazgatója elmondta: a fesztivál keretében is lesznek ingyenes és fizetős előadások. A korábbi évektől eltérően most nem hívnak vendégeket, hanem a Cervinus Teátrum eddigi sikeres produkcióit mutatják be (Valahol Európában, Ármány és szerelem, Lili bárónő, Csodaszarvas, Hotel Menthol). Lesz nyáresti kabaré, szlovák nyelvű előadás (Drótos Jankó) és felolvasószínház is. A fesztivál kiemelt programja a fennállásának 50. évfordulóját ünneplő Tessedik Táncegyüttes jubileumi gálaműsora.

Szarvasi Vízi Színház, szarvasi vízi színház, Szarvas, 20160203
Reményeik szerint idén is minden előadáson megtelik a színház ezer férőhelyes nézőtere.

Fekete Péter a sajtótájékoztató végén elmondta: nyolc évvel ezelőtt három fontos célt tűztek ki maguk elé. Az egyik az, hogy a szarvasi polgárok magukénak érezzék a vízi színházat – ezt már sikerült elérni. A másik, hogy a Szarvason nyaraló turisták számára minden nap biztosítsanak programot – ez szintén megvalósult. A harmadik pedig, hogy minél többen éppen azért válasszák Szarvast úti célul, mert itt mindig történik valami, s ebből a városnak mérhető, konkrét haszna legyen – ezért még tenni kell. Utóbbi cél megvalósulása érdekében országos kampányt indítanak, melynek keretében a Szarvasi Vízi Színházat népszerűsítik majd.

A vízi színház nyolcadik évadának részletes műsorát a viziszinház.hu oldalon tekinthetik meg.