Hegedűs Sándor, az AutóMobil Körös Kft. márkakereskedés vezetője, s egyben a rendezvény moderátora elmondta, ez az első sajtáj, ahova egyetlen egy autót sem hoztak, ugyanis ez egy futó-bringás jamboree, ráadásul a Škoda története történetesen két keréken kezdődött.

Rövid felkonfjában bemutatta a program főszereplőit, külön kiemelve Lipták Tímea értékesítőt, aki először vesz részt ezen a versenyen, és mint az első női csapattag – egy félig elektromos keróval teljesíti 2 x 100 kilométert.

Timi, nehogy megnyerd,

mert az furcsa lenne!, adta ki az ukázt Hegedűs Sándor.

 

Lipták tímea - szupermaraton sajtáj, skoda, Békéscsaba, 20180528
Timi teker (képek)

 

Škoda – Simply Clever, kezdte stílszerűen beszédét dr. Ferenczi Attila városi tanácsnok, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Klub elnöke.

Nem is tudom eldönteni, fogalmazott, hogy milyen minőségben szeretem ezt a rendezvényt. Elsősorban nyilván orvosként, hisz ez a közös sportolás, az együttlét... maga a kerékpározás egy nagyon pártolandó dolog.

Érdekességként megemlítette, Békéscsaba Európa egyik legkerékpáros-barátabb városa, ugyanis több mint 24 százalékos a bringázók aránya a közlekedésben. Továbbá nagyon örül, hogy itt a sportolás örömmé válik, ezáltal összeköti az embereket.

 

Hegedűs sándor, prekop zoltán és ferenczi attila - szupermaraton sajtáj, skoda, Békéscsaba, 20180528
Hegedűs Sándor (b), Prekop Zoltán és dr. Ferenczi Attila (galéria)

 

Azt követően Hegedűs Sándor megjegyezte, hogy nagyon szeretné a Škoda-csapat sikerét, majd ismét Timit szólította meg: ha véletlen úgy látod, vedd föl a vázadra az épp aktuális srácot.

Tóth Sándor mesteredző, versenyigazgató (nem mellesleg, a hétvégén kapta meg a Magyar Atlétikai Szövetség Arany fokozatát) rövid expozéjában felvázolta a Szupermaraton múltját-jelenét... (természetesen a levegőben ott lappangott a jövője is).

Elmesélte, egyszer, a hat éves Gregor Lacika épp az anyukájával kézen fogva sétáltak a városban, amikor hirtelen elmasírozott mellettük a nagy Szupermaraton, mire Laci azt mondta,

Anya, ezen én is el akarok indulni!

Tóth mester továbbá elmondta, nem változtattak az útvonalon (Bcs.-Ó- és Újkígyós-Csabaszadi-Pusztaottlaka-Medgyesegyháza-Mezőkovácsháza-Battonya-Turnu-Varjas-Arad... és visszafele ue.).

 

Tóth sándor, czeglédi katalin és gregor lászló - szupermaraton, szupermaraton, Békéscsaba, 20180528
Tóth Sándor, Czeglédi Katalin marketingvezető és Gregor László (fotók)

 

Hozzáfűzte, az első nap Kovácsházán, másnap Medgyesen tartanak kötelező pihenőt.

Húsz éve a futók voltak többen, folytatta, de idővel egyre több kerékpáros kísérő jelent meg. Akik először 50-en, 100-an álltak a startvonalhoz... most pedig már 1320 bringás regisztrált.

Szilágyi Szvetlana,

tette hozzá, a tavalyi verseny üdvöskéje, a meglepetés-győztes most váltóban indul.

Továbbá említést tett egy békéscsabai csillagról, Görgényi Andrásról is, akit a dobogó közelében vár a hétvégén.

Kicsit színesítettük a Škoda csapatát, fonta tovább a gondolatokat, mégpedig dr. Kovács Mihályt is bevettük, aki ugye az utánpótlás labdarugó klub elnöke, illetve a kórház gazdasági igazgatója is egyben.

De ez nem titulusról, hanem a sportbaráti kapcsolatokról szól, húzta alá; különben is Laci azt mondta, hogy most

kétszer annyira fog futni, hogy nyerjenek.

A szólabda ismét Hegedűs Sándorhoz került, aki többek között Tóth Sándor ígéretéért esedezett, miszerint, ha a mester jót akar magának, akkor őt soha ne vegye be a csapatba.

Majdan a márkakereskedés vezetője Škoda-Szupermaraton fúziójával kapcsolatban megemlítette, Prekop Zoltán (aki ugyan volkswagenes értékesítő, de a Škoda bicikliseit erősíti) javaslatára lépett a képbe be a világhírű autós cég. A márkát képviseli az AutoMobil Körös kerékpáros csapata, valamint a Škoda hírét viszi a Békéscsabai AC felnőtt férfi futócsapata is.

 

Hegedűs sándor, ferenczi attila, tóth sándor - szupermaraton sajtáj, szupermaraton, Békéscsaba, 20180528

 

Ahogy mondottam volt, tette hozzá, a Škoda maga is kerékpárgyártással indult, és manapság eljutott oda, hogy We Love Cycling néven egy saját akciót hirdetett – a márkanév alatt ruhák, kerékpárok, felszerelések készülnek.

Megtudtuk, a versenyen természetesen Škodák lesznek a felvezetőautók; azonfelül egész hétvégén a Kupakban lesz egy Škoda támaszpont. Itt a látogatók megismerkedhetnek a márka elektromos kerékpárjaival, és ki lehet próbálni a versenyszerű bringázás élményét egy szimulátor segítségével. Továbbá az érdeklődök az újdonságokról és a finanszírozási lehetőségekről is informálódhatnak.

Elmondta, az idei év autóslágere a Karoq SUV. Illetve az elektromos kerékpárok megjelenése nem véletlen, hiszen a cég hamarosan színre lép az elektromos autóival is.

Kicsit idős a csapatunk,

jegyzete meg őszintén-szerényen Prekop Zoltán (aki ugye volkswagenes értékesítő, de...). Kizárólag amatőr csapatról van szó, de minden évben azzal az elhatározással vesszük fel a Škoda mezt, hogy nyerni fogunk. És ha majd 1300 torok üvölt, hogy Csak a Škoda!, akkor már jók vagyunk.

 

Skoda stábja - szupermaraton sajtáj, skoda, Békéscsaba, 20180528
Csak a Škoda!

 

Gregor László Jr., válogatott hosszútávfutó (aki egyébiránt a 2020-as tokiói olimpiára készül), először is megköszönte a támogatónak a több éves bizalmat. Majd sportszerűen felsorolta a csapat tagjait: az új harcos a már említett dr. Kovács Mihály... illetve Tábor Miklós, Szabó Sándor, Varga Pista, illetve jómaga...

És nagyon bízunk abban, hogy idén is megnyerjük a versenyt, zárta beszédét Gregor László, az ifjabb.