A műsort a DÁMK Hajós úti ovisai, a Ványai Ambrus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola zongora, társastánc és néptánc tanszakos növendékei adták, majd Valánszki Róbert polgármester úr mondott köszöntőt és adta át a ,,Dévaványa Oktatásügyéért” elismerő címet Szalay Sándorné Bende Katalinnak.

Szalay Sándorné

Szalay Sándorné Bende Erzsébet Katalin 1934. augusztus 26-án, Gyulán született, ott is nevelkedett és végezte el a polgári iskolát, majd a Szegedi Állami Tanítóképző Intézetben szerzett oklevelet. Szeghalmon kezdte meg pályafutását, mint gyakorló éves tanító az általános iskolában, itt ismerkedett meg a férjével, Szalay Sándorral. Karrierje során több helyszínen, illetve általános iskolában tanított, többek közt Töviskesen, Tomoron, Eleken és Kertészsziget Akasztó Pusztán is.

Valánszki Róbert polgármester és a Szalay házaspár
1972-ben jöttek Dévaványára, ahol szeretettel fogadták a kollégák. Először napközis tanárként kezdett, majd alsó osztályban folytatta munkásságát, később pedig felső osztályban tanított rajzot. Ezt követően első osztályosokat tanított nyugdíjazásáig. Szeretett gyerekekkel foglalkozni, tudásszomjukat csillapítani, minden szépséget és örömet megtalált a pályája során. Ha még egyszer újjászülethetne, akkor is tanító lenne, mert szerinte nincs ennél szebb és hálásabb szakma. Mindig szeretettel gondol a Dévaványán töltött tanító éveire, hogy milyen megbecsülésben volt része. Itt talált igazán otthonra.

Hivatása szeretetéért 2003-ban arany-, majd 2013-ban gyémántoklevelet kapott. 1991 óta élvezi nyugdíjas éveit, 2 fiú gyermekkel, 6 unokával és 3 dédunokával büszkélkedheti. Elmondása szerint ez a legnagyobb örömforrás számára, ha családtagjai körében lehet.

Dévaványa Város Önkormányzata ezúton is gratulál Kati néninek, kívánnak neki boldog nyugdíjas éveket!