A városvezetés mindezek alapján nagyon fontos célkitűzésként fogalmazta meg a középiskola infrastruktúrájának folyamatos fejlesztését, melynek megvalósítása érdekében az önkormányzat a 2016-os esztendő közepén pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program 3.2.1-15 pályázati felhívására az Ady Endre - Bay Zoltán Gimnázium épületének energetikai korszerűsítését célozva. A benyújtott pályázat eredményeként mintegy 250 millió Ft összegű támogatást nyert el városunk, melyhez önkormányzati önerőt nem kell társítani, azaz a beruházás 100 %-osan pályázati forrásból valósul meg.

A beruházás keretében az önkormányzat a középiskola oktatási épületének és a tornaterem teljes homlokzatának hőszigeteléssel való ellátását, valamennyi külső nyílászáró cseréjét, a fűtéskorszerűsítést, az épületegyüttes akadálymentes megközelítését és az akadálymentes vizesblokkok felújítását, átalakítását fogja megoldani. A fűtéskorszerűsítés során két kondenzációs gázkazán és egy faapríték elgázosító kazán kerül beépítésre fűtési puffer tárolóval. A használati meleg víz előállítását öt napkollektor, míg az energiaellátást 112 napelem panel fogja segíteni. A számítások szerint a fejlesztés eredményeként a felhasznált földgáz legalább 50.000 m3, míg a villamos energia felhasználás legalább 40.000 kWh mennyiséggel csökken évente.

A munkálatok előreláthatólag augusztusig tartanak. Napjainkra már meg is valósult az oktatási épület napelemes rendszerének kiépítése, illetve a tornaterem homlokzati nyílászáróinak cseréje, míg a további munkálatok (homlokzati hőszigetelés, fűtéskorszerűsítés, stb.) folyamatban vannak és jó ütemben haladnak.

A fentiekben bemutatott beruházás eredményeként jelentősen megújul és korszerűsödik a középiskola infrastruktúrája, javulni fog az épület és a fűtési rendszer energiahatékonysága, éves szinten közel 10 millió forint megtakarítást lehet elérni az üzemeltetési költségek terén, korszerű, fejlett körülmények között folytathatják tanulmányaikat a diákok és gyakorolhatják hivatásukat a pedagógusok, s a fejlesztéssel természetesen tovább épül-szépül szeretett településünk.