A cél az elmúlt években nem változott: testközelből szeretnénk bemutatni a három szervezet mindennapjait. Az emberek általában csak akkor találkoznak a tűzoltókkal, rendőrökkel vagy mentőkkel, amikor baj történik, pedig munkájuk igen sokrétű, és a megelőzés is nagyon fontos szerepet játszik benne.

Plakát, plakát

Szombaton 9 órakor indul a szokásos felvonulás: rendőrség, készenléti rendőrség, tűzoltók, mentők, polgárőrök, mezőőrök járművei alkotják majd a konvojt, ami idén nagyobb kört tesz a városban az eddigieknél.

A főtéren a 10 órai megnyitót követően kezdetét veszik a programok. A rendőrök, mentők és tűzoltók akciódús bemutatói közben és után a kéklámpás szervezetek és a társult intézmények, egyesületek sátrainál lehet tesztet tölteni, eszközöket kipróbálni, és természetesen a gyerekek beülhetnek a járművekbe is, néhány percre ők is tűzoltók, mentősök vagy rendőrök lehetnek.
Fontos esemény lesz 10:50-kor, ekkor adják át ugyanis az önkormányzat által alapított Év Rendőre, És Készenléti Rendőre, Év Tűzoltója, És Mentőse díjakat.