Bízunk benne, hogy sikerült hagyományt teremtenünk Gyulán, mondta dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere csütörtök este, a várkertben, az első alkalommal életre hívott Kézműves Sörfesztivál megnyitóján.

A városvezető kiemelte, számos fesztivál zajlik az országban, de, ahogy fogalmazott, ők arra törekednek, hogy valami pluszt adjanak az idelátogatóknak, és ez a rendezvény különlegessége révén tökéletes lehetőséget nyújt erre.

 

Kézműves sörfesztivál: görgényi ernő, kézműves sörfesztivál, Gyula, 20180607
Dr. Görgényi Ernő (elöl) Fotók: Varga Zoltán

 

Dr. Kovács József, a térség országgyűlési képviselője megjegyezte, már a nyitónap népszerűsége is azt bizonyítja, hogy minőségi változás történt Gyulán, amelyet egyre többen igényelnek.

Bora Imre főszervező kiemelte, céljuk, hogy magas színvonalú programokkal, hazai és határon túli kézműves sörfőzdékkel – Gyula turisztikai hírnevéhez méltó módon rendezhessék meg ezt a fesztivált.

 

Kézműves sörfesztivál, kézműves sörfesztivál, Gyula, 20180607
Ismét feszkó van

 

A rendezvényt hivatalosan is megnyitó Domokos László, az ÁSZ elnöke kiemelte, „egy ilyen alkalom valamennyiünk számára arra ad lehetőséget, hogy olyan körülmények között találkozhatunk egymással, amely sokáig emlékezetes maradhat".

A Kézműves Sörfesztivál díszvendége Fót városa, az első nap pedig az Edda együttes fellépésével zárult; a hétvége további részében is több hazai sztárfellépő látogat el Gyulára, többek között a Hooligans és a Tankcsapda mellett az Irigy Hónaljmirigy.

 

Kézműves sörfesztivál: edda, edda, Gyula, 20180607
Ők a rock, a sör az élet