A művelődési központ nagytermét teljesen megtöltő pedagógusokat Teleki-Szávai Krisztina, a Gyulai Tankerületi Központ igazgatója köszöntötte. Az igazgató asszony köszöntőjében kihangsúlyozta, ezen a napon, a nyári szünethez közeledve a pedagógusok közösen ünnepelnek és közösen emlékeznek arra az eredményt adó, ám sokszor kemény küzdelemmel járó munkára, ami a tanítás tulajdonképpen. A gyermekek, diákok eredményei, a jól sikerült versenyek, a szép eredménnyel záruló felmérések, a színvonalas iskolai rendezvények, ünnepségek és a jó érettségi eredmények kivétel nélkül ennek a kemény munkának a gyümölcsei. Teleki-Szávai Krisztina szerint az egyik legszebb magyar szó a „tanító”. Tanítani az egyik legnagyobb dolgot jelenti, méghozzá a tudást átadni egy másik, felnövekvő emberi lénynek. Óriási megtiszteltetés és hatalmas felelőségi is egyben. A tanítás legnagyobb csodája, hogy akinek erőt ad a lélek, attól kap maga is új erőre!

Teleki-Szávai Krisztina köszöntőjét követően Antovszki Tamás és zenekara szórakoztatta a jelenlévőket, majd a nyugdíjba vonuló, illetve a különböző dicséretben, kitüntetésben részesülő kollégák köszöntése következett.

A program folytatásaként dr. Mokán István polgármester mondott pohárköszöntőt, melynek keretében szép idézetekkel gazdagított, szívhez szóló gondolatokkal az önkormányzat részéről hálás köszönetét fejezte ki a pedagógusok, valamint a nevelési és oktatási területen tevékenykedő kollégák irányába, majd egy igazán jó hangulatú, kötetlen beszélgetéssel egybekötött megvendégeléssel zárult a rendezvény.