Kislányával együtt érkezett a felső-árvai város kórházához egy 30 éves szlovák nő, de amikor bement, két és fél éves gyermekét az autóban hagyta. Mikor a nő visszament a kocsihoz, a pici már nem lélegzett – írja a Paraméter, szlovákiai magyar nyelvű hírportál.

A nő a beszámoló szerint azonnal a kórház előtt állomásozó mentőkhöz rohant gyermekével, de már nem tudták megmenteni. A lap a Nový Čas információi hivatkozva azt írja, az ápolók 46 fokos testhőmérsékletet mértek a kicsinél.

A szlovák rendőröknek és a tűzoltóknak idén már több esetben kellett autóban hagyott gyermeket kiszabadítaniuk. Februárban egy apa az egyik pozsonyi bevásárlóközpont föld alatti parkolójában hagyta gyermekét az autóba zárva, akit végül a rendőrök kellett kiszabadítaniuk – emlékeztet a lap.

Amerikai kutatók korábban arra figyelmeztettek: egy kétéves gyermek egy óra alatt súlyos károsodásokat szenvedhet a felforrósodott autóban, és akár halállal végződő hipertermia (megemelkedett testhőmérséklet) is kialakulhat nála.

Forrás: hvg.hu