Nem először merül fel a nyári szünet lerövidítésének kérdése, a Népszavaszerint pedig ez már 2019-ben bekövetkezhet. A lap kormányközeli forrásból arról értesült, hogy a diákoknak a tanítás befejezése után további két héten át "táborszerű" foglalkozásokon kellene részt venniük.

Már az erről szóló döntés is megszületett – anélkül, hogy azt bármilyen szakmai egyeztetés előzte volna meg –, de az idei tanév lezárásáig várnak a bejelentésével – olvasható a cikkben, amelynek szerzője megjegyzi: az értesülésüket erősíti, hogy az iskolák továbbra sem kapták meg a következő tanév rendjét, holott annak ilyenkorra már nyilvánosnak kellene lennie.

A lap kérdésére az Emberi Erőforrások Minisztériuma nem árult el konkrétumokat, csupán annyit válaszolt: valóban támogatja a kormány a táborozásokat, ez azonban nem jár a tanév meghosszabbításával.

Palkovics László oktatási államtitkár és Maruzsa Zoltán helyettes államtitkár is úgy nyilatkozott: a kormány elképzelései között szerepel, hogy iskolai táborokkal hosszabbítsák meg a tanévet.

Forrás: hvg.hu