Továbbra sem nevezte meg edzőjét Hosszú Katinka, aki edző nélkül is arany- illetve ezüstérmet szerzett a Mare Nostrum versenysorozat első állomásán. A Bors szerint komoly felmerül a kérdés, Hosszú hogyan tudott ilyen eredményeket elérni ennyi kihagyás után. Ugyanis sok problémát okozhat, ha Hosszú még mindig az előző edzője és férje, Shane Tusup által kidolgozott edzésterv alapján dolgozik.

Hargitay András korábbi szövetségi kapitány a lapnak azt mondta, az edzésprogram a tréner szellemi terméke, vagyis hivatalosan Hosszú nem használhatná. Tusup akár bírósághoz is fordulhat, hogy Hosszú hagyjon fel az általa jegyzett edzésterv használatával.

"Gondot okozhat ugyanakkor, hogy Tusup nincs ott az edzéseken, márpedig neki kellene bizonyítania, hogy Katinka az ő edzéstervét használja. Más lenne a helyzet, ha Hosszú megjelentetné a programot egy szakmai folyóiratban, vagy előadásokat tartana az edzéstervből, ám nem hiszem, hogy erre sor kerül."

Hargitay szerint a legnagyobb baj, hogy Tusup úgy viselkedik Hosszú Katinkával, ahogy korábban a szövetséggel. Teljesen elzárkózik, nem kommunikál, az üzenetekre nem reagál, így nehéz egyezségre jutni.

Forrás: hvg.hu