A vonattal nyaralni indulók 2018-ban is az utazási igényekhez igazodó járatok közül választhatnak a Balaton északi és déli partja felé egyaránt. Június 16. és augusztus 26. között korszerű, légkondicionált motorvonatok, intercityk, hétvégén pluszvonatok, kerékpárszállítási lehetőség várja a Balatonhoz utazókat.

Jelentős kedvezmények a Balatonhoz utazók számára

A MÁV-Start a tavaly nyáron már népszerűnek bizonyult kedvezményekből állította össze ajánlatát a nyári szezonra. A kedvezménycsomag öt elemből áll: Balaton-bérlet, Vakációbérlet, peremidős kedvezmények a nyári balatoni vonatok egy részére, Balatoncard kedvezménykártyába foglalt vasúti kedvezmény és a dolgozói bérlet mellé váltható 33 százalékos kedvezményű menetjegy.

A Balatonhoz a menetrendkeresőben @ jellel jelölt vonatokra az online váltott, e-vonatjegyek esetében a már megszokott, peremidős (csúcsidőn kívüli) kedvezmény keretében 20 százalékos kedvezményt biztosít a vasúttársaság a pénztári árhoz képest. A jegyek csak meghatározott (a menetrendben @ jellel jelölt) vonatokon vehetők igénybe.

Balaton-bérlet

Budapestről a Balatonra korlátlan számú utazást biztosít a 30, 60, illetve 90 napra váltható Balaton-bérlet, ami legkorábban június 1-jétől érvényes. Újdonság, hogy 2017-hez képest 2018-ban jelentősen csökkent a bérlet ára, így még több embernek biztosíthat kedvezményes eljutási lehetőséget a Balaton partjára.

Vakációbérlet a diákoknak

A 2015-ben bevezetett Vakációbérlet főleg a fiataloknak szól. Az érvényes diákigazolvánnyal rendelkezők számára megvásárolható 15, 30, 60 vagy 90 napos kedvezményes bérlet korlátlan utazást biztosít másodosztályon a MÁV-Start mellett a GYSEV teljes belföldi hálózatán is. A Vakációbérlet további előnye, hogy a bérlet mellé gyorsvonati pótjegyet sem kell váltani, viszont fontos tudni, hogy a többi feláras vonat esetén (pl. InterCity) a pót- és helyjegyek megváltása alól nem ad mentességet.

A köz- vagy felsőoktatásban részt vevő, érvényes magyar vagy nemzetközi nappali és esti tagozatos diákigazolvánnyal rendelkező tanulók, hallgatók június 12-től válthatnak Vakációbérletet (érvényes leghamarabb június 16-tól). Ez a bérlet vasúti személypénztárban, jegyértékesítő automatából és interneten (automatás átvétellel) is megváltható. A 15 és 30 napos bérlet szeptember 15-ig, a 60 és 90 napos szeptember 30-ig használható fel; az érvényesség kezdetét az utas választhatja meg.

Forrás: hirado.hu