Betörtek egy pékségbe 2018. június 25-én, 3 óra és 7 óra között Füzesgyarmaton. Az üzem tulajdonosa másnap értesítette a rendőrséget, a Szeghalmi Rendőrkapitányság rendőrei pedig a bejelentéstől számított 6 órán belül elfogták és előállították a gyanúsítottakat.

A 21 és 19 éves fiatalemberek a nyitott kapun át mentek be a pékség udvarára és megtalálták az épület ajtajának ott elrejtett kulcsát. Bementek az épületbe, ahonnan több flakon étolajat, kulcsokat, váltópénzt és irodaszereket loptak el.

 

Lopott teherautó, kisteherautó, Füzesgyarmat, 20180627
Ezt is elkötötték

 

Az udvaron egy porral oltó tartalmát szétfújták, az étolajat pedig szétlocsolták, egy parkoló autóra is öntöttek belőle. A pékség udvarán állt egy kisteherautó, amit egyikük beindított, majd mindketten beleültek és elindultak vele. A jármű rakterének a tetejét összetörték, mert beleakadtak vele egy tetőbe. A teherautót végül a Kőrösi Csoma Sándor utcában leállították és ott hagyták.

A Szeghalmi Rendőrkapitányság mindkét férfi ellen lopás vétség és jármű önkényes elvétele bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.