A műsort a Ványai Ambrus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói adták, majd Mile Lajos alpolgármester úr mondott köszöntőt és adta át a „Dévaványa Egészségügyéért” elismerő címet a településen végzett kiemelkedő, lelkiismeretes, az egészséges életmódot preferáló, példaértékű háziorvosi munkájáért Likerné dr. Diószegi Máriának.

Likerné dr. Diószegi Mária és Mile Lajos alpolgármester

A doktornő az általános iskolát befejezve Szegeden, a Tömörkény István Gimnáziumban folytatta tanulmányait, ebben az időszakban ismerkedett meg későbbi férjével is, akivel 1979-ben kötöttek házasságot.

1974-ben érettségizett le és jelentkezett egyetemre. Már akkor is megmutatkozott fogékonysága a természettudományok felé, hiszen egy országos versenyen elért negyedik helyezése azt jelentette, hogy biológiából nem kellett felvételiznie felsőfokú tanulmányaihoz.
1980-ban jó eredménnyel végezte el az egyetemet, majd gyakorlatra a gyulai kórházba került, ezt követően október elsejével kezdte meg a praktizálását Dévaványán.
1984-ben költözött családjával a Damjanich utcába, ahol 1993-tól kialakított rendelőjében várta a betegeit.

Likerné dr. Diószegi Mária
Öt gyermeke született: Ágnes, Daniella, István, és az ikrek: János és Jakab. A gyerekek születése után néhány hónappal mindig visszaállt dolgozni, hiszen betegei sorsát mindig szívén viselte, munkáját hivatásának tekintette. Ritkán látott pácienseiről folyamatosan informálódott, betegei gyógyulásáért, javulásáért mindent megtett.

2012-ben, az első unoka megszületése után fogalmazódott meg benne először az a gondolat, hogy talán abba kellene hagynia a munkát, hiszen eddig mindig a betegei voltak a középpontban, és most már a családjáért kellene élnie. A második unoka megérkezése ezt a gondolatot tovább erősítette, így befejezte praktizálását, és  más munkát választott: Anyaként és Nagymamaként éli mindennapjait.

Dévaványa Város Önkormányzata jó egészséget és boldog nyugdíjas éveket kíván és ezúton mégegyszer gratulál az elismerő címhez.

Fotók: Ambruzs-Szabó József