A beruházás keretében a Sarkad, külterület 0635 hrsz. ingatlanon egy „D” típusú sportpark megvalósítása vette kezdetét 2017. végén a Nemzeti Sportközpontok lebonyolításában, mely létesítmény kivitelezése 2018. áprilisának közepén fejeződött be. A sportpark hasznos alapterülete 150 m2. A sportpark területén összesen 16 db eszköz (fekvőtámasz elem, lépegető, vízszintes hullám, multi húzódzkodó, kombinált húzódzkodó, egyenes alacsony húzódzkodó, egyenes rúd, alacsony húzódzkodó - tolódzkodó, dupla multi tréner, Z tolódzkodó oszlop, tolódzkodó állvány, hasizom erősítő, hátizom erősítő, bordásfal, 3 elemes párhuzamos korlát, vízszintes létra) került telepítésre, mely eszközök számos sportolási lehetőséget biztosítanak a használók számára.

A létesítmény átadását követően az önkormányzat kiépítette a sportparkhoz kapcsolódó csapadékvíz elvezető rendszert és térkő burkolatú járdát, valamint kerékpártárolót és padokat helyezett ki, illetve további fejlesztéseket is terveznek. A rendelkezésre álló területen lehetőség van egy olyan fejlesztési program elindítására is, melynek során játszótér és filagória is telepíthető a sportpark szomszédságába, valamint pályázati lehetőség esetén egy kalandpark kialakítását is tervezik az ingatlan környezetében.

Dr. Mokán István polgármester kiemelte, a sportpark beruházással egy korábban illegális hulladéklerakóként működő, gondozatlan területet tudtak megújítani az Éden-tavak szomszédságában, amely a tapasztalatok szerint nagy sikert aratott a gyermekek, fiatalok, szülők és nagyszülők körében egyaránt. A folyamatos kihasználtságnak örvendő sportpark azért is nagyon hasznos, mert az igénybe vevő saját testsúlyát használva végezhet edzéseket, ráadásul a szabad ég alatt, jó levegőn, a tavak által biztosított "édeni" környezetben mozoghat.