Magas rangú szakmai elismerésben részesült dr. Márton Attila r. alezredes, a Békéscsabai Rendőrkapitányság vizsgálati osztályvezetője. Budapesten, az Országos Rendőr-főkapitányságon, 2018. július 5-én dr. Töreki Sándor r. vezérőrnagy, bűnügyi országos rendőrfőkapitány-helyettestől „Bűnügyi Szolgálati Ág Arany Plakett” díjat vett át.

Dr. Márton Attila, dr. Márton Attila
Kép: police.hu

A hivatása iránt elkötelezett főtiszt közel 35 éve rendőr, 1983-ban rendőrjárőrként kezdte pályafutását Békéscsabán. A mai napig a Békéscsabai Rendőrkapitányságon teljesít szolgálatot, a megyeszékhely és a rendőrkapitányság illetékességi területéhez tartozó települések közbiztonsági, bűnügyi helyzetének jó ismerője. Több mint 20 éve dolgozik vezető beosztásban, de ezt nem kiváltságként, hanem feladatként értékeli és felelősséget érez a munkatársai iránt.

Mindent igyekszik megtenni annak érdekében, hogy fiatalabb kollégái beilleszkedését segítse, megossza a tapasztalatait és eközben saját magát is folyamatosan képzi. A Rendőrtiszti Főiskolán 1989-ben, a szegedi József Attila Tudományegyetem jogi karán 2002-ben végzett. Jogszabályismeretét folyamatosan naprakészen tartja, szorgalmával, munkabírásával példát mutat, szakmai tudásával segíti kollégáit. Az általa vezetett osztály bűnügyekben végzett gyors, pontos, szakszerű tevékenysége hozzájárult ahhoz, hogy a Békéscsabai Rendőrkapitányság 2016-ban és 2018-ban is elnyerte Békés megyében „Az év rendőrkapitánysága” címet.