Cristiano Ronald kilenc év után hagyja el a Real Madridot, 105 millió eurót fizet érte a Juventus, négy évre írta alá a sorozatban hétszer bajnok olaszokhoz. A hírek szerint a Juvéban évi 30 millió eurót kereshet, amibe a klub szponzorai, elsősorban a Fiat is beszállhat.

A 33 éves Ronaldo ötszörös Aranylabda-nyertes, a játéka sokat változott az évek során, szélről középre húzódott be a pálya támadóharmadában, lett volna még benne néhány sikeres év Madridban, de a levegőváltás mellett döntött. A transzfer azt követően kezdett formát ölteni, hogy Portugália kiesett a vébéről, de Ronaldo már a BL-győzelem után tett arra utaló jeleket, eligazol. Ezt a folyamatot csak felgyorsította, hogy a Real edzője, Zidane is távozott a klubbtól.

„Ezek az évek a klubnál és ebben a városban életem legszebb időszaka volt” – írta CR7 abban a levélben, ami a Real Madrid oldalán jelent meg az átigazolást követően.

Óriási hálát érzek, mindent köszönök mindenkinek, rengeteget kaptam tőletek.

Ronaldo kilenc év alatt 16 címet nyert Madridban, 451 gólt lőtt 438 meccsen, nagyjából mindent megnyert, amit focista megnyerhet pályafutása során klubszinten. A klub a hivatalos közleményében azt írja, hálásak Ronaldónak, aki náluk vált a világ egyik legjobbjává és a Real Madrid egyik legsikeresebb korszakát is elhozta.

A Juventus is átalakulóban, eligazolt Buffon, de a Realt is épp átszabják, a spanyolok minden bizonnyal Neymar leigazolására fognak ráhajtani.

Forrás: hvg.hu