Az RTL Klub Híradója arról tudósít, hogy 604 ezer forint van a Jobbik bankszámláján, és januárig nem kapnak egyetlen fillér állami támogatást sem az Állami Számvevőszék és a NAV bírsága miatt, de nem fognak csődbe menni a pártelnök szerint. A pártnak három alkalmazottja van jelenleg, azonban nem biztos, hogy tudnak majd fizetést adni nekik. Sneider szerint a párt képviselőitől és a támogatóktól kapott adományokból azért túl fogják élni ezt a fél évet.

A pártelnök bízik abban, hogy kapnak részletfizetést az adóhatóságtól, a következő négy évben pedig az egyéni szabadságjogokért küzdenek majd. Ugyanakkor azt elismerte, hogy a korábbi romákkal vagy melegekkel szembeni fellépésüket el lehet ítélni.

A Magyar Államkincstár júliustól csökkenti azoknak a pártoknak a költségvetési támogatását, amelyeknél az Állami Számvevőszék jogszabályellenes finanszírozást állapított meg. Ez praktikusan azt jelenti, elzárták az állami pénzcsapot, ami a Jobbik esetében óriási érvágás.

A Jobbik a számvevőszéki vizsgálat szerint a júliusi költségvetési támogatást jelentősen meghaladó, több mint 331 millió forint tiltott támogatást fogadott el (Az ÁSZ szerint a Jobbik olcsón jutott plakáthelyhez Simicska Lajos cégeitől, ezért kell összesen 662 milliót fizetniük, a tiltott támogatás összegének dupláját), a büntetés kifizetésére összegyűjtött pénzt pedig kampánycélokra fordította. Emlékezetes, a Jobbik korábban pénzgyűjtésbe kezdett, adományokat vártak a támogatóiktól a kampány alatt. Rengeteg pénzt összegyűjtöttek, de elkampányolták az egészet, több mint 100 millió forintot.

Forrás: hvg.hu