„Ennyi volt. Nincs több értelme nézni a meccseket” – idézte az egyik szamarai szurkolót, Vasziliját a The Moscow Times című moszkvai lap, amely szerint már a szbornaja edzője, Sztanyiszlav Csercseszov is bejelentette, nem néz meg több mérkőzést.  „Nem nézem tovább a vébét, a belgáknak szurkolók, mert jóban vagyok a válogatott szövetségi kapitányával” – nyilatkozta a még belgák távozása előtt adott interjújában.

Az érdeklődés csökkenését a felmérések is bizonyítják: az orosz-horvát meccs nézettségi aránya nyolcvan százalék fölött volt, ennyien általában csak Putyin elnök fontos beszédei idején ülnek a képernyő elé. A megkérdezettek 39 százaléka viszont azt mondta, hogy csak az orosz válogatott meccseit nézi, így  biztosra vehető a jelentős visszaesés.

Az érdeklődés visszaesése nem jelenti azt, hogy az oroszok ne lennének elégedettek csapatuk teljesítményével: vasárnap este több tízezren ünnepelték a szbornaját a vereség ellenére is. A vébé előtt ugyanis sokan arra számítottak, hogy a csapat még a csoportkörből sem jut tovább.

Forrás: hvg.hu