Az utóbbi időben is többször szerepeltek a híradásokban és korukat meghazudtolva próbálnak és dolgoznak a sikerért. Június 30-án Püspökladányban a Magyar Kórusok és Népzenei Együttesek Szövetsége (KÓTA) által megrendezett Aranypáva Országos Népzenei Minősítőjén arany fokozatú minősítést értek el.

Szlovák oklevél, mezőberény, Mezőberény, 20180724 Ezzel együtt rendezték meg a XII. Ifj. Vígh Sándor Nemzetközi Népzenei emlékversenyt, ahol a zsűri döntése alapján arany fokozatot ért el a Pávakör. A Pávakör tagjai mindkét megmérettetésen neves zsűri előtt mutatkoztak be Dél-alföldi szlovák gyűjtésű dalokkal.

A csoport vezetője Bartó Andrásné, citerán kísér Ocsovszki Ildikó és Kesjár Danka. A Nemzetiségi Pávakörök képviseletében csak a Mezőberényi Szlovák Pávakör nyújtott be nevezést, ezért büszkék lehetnek az elért aranyminősítésekre. Jelenleg a Magyarországi Szlovákok Szövetsége által rendezendő Skovránok (pacsirta) zenei minősítőre készülnek, mely

2018. szeptember 1-én Mezőberény városában kerül megrendezésre.

Eredményeikért sokat tesznek, dolgoznak, pályáznak, és így tudnak egységes külsővel megjelenni.

2017. évben az Amatőr Művészeti Csoportok népi kultúrája programjai területén, közösségteremtő műfajokban, nemzetiségi szervezetek Pávakörei támogatására kiírt Csóri Sándor pályázati program anyagi lehetősége nagyban segítette a Pávakör szakmai munkáját, eszköztárának bővítését, és a színpadi megjelenéshez az egységes ruházat biztosítását.

CSSP-NEPDALKOR-2017-0033 számú pályázat. Közösségként a Mezőberényi Szlovákok Szervezetéhez és a Mezőberényi Szlovák Önkormányzathoz tartoznak. Munkájukért, elért eredményeikért csak gratulálni lehet a Pávakör tagjainak, vezetőjének és citerásainak és további munkájukhoz jó egészséget és kitartást kívánni.