Egy nő és élettársa lopott el több százezer forintot egy házból Békéscsabán. Volt kulcsuk az épülethez, a külföldön dolgozó tulajdonos kérte meg őket arra, hogy időnként takarítsanak ki a házában és nyírják le a füvet az udvaron.

A férfi 2018. július 26-án tett feljelentést a Békéscsabai Rendőrkapitányságon, mert miután több hetes útjáról hazaérkezett, nem találta a házban a megtakarított pénzét.

 

Korsó, korsó, Békéscsaba, 20180727
Fotó: Rendőrség

 

Az élettársak, akiket a ház felügyeletével megbízott, kihallgatásukon elismerték, hogy az őket korábban anyagilag is segítő férfit meglopták. A lakásban két helyen találtak pénzt, egy kabát zsebében közel százezer forintot és egy korsóban pedig több százezer forintot. Mindet elvitték és elköltötték. A Békéscsabai Rendőrkapitányság a férfi és a nő ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

A rendőrség a történtek kapcsán azt tanácsolja, hogy ne tartsák otthon megtakarított pénzüket, hanem inkább vigyék be egy pénzintézetbe! Így a házukba, lakásukba bármilyen indokkal beengedett, esetleg a tudtukon kívül oda bejutó ismerősök, illetve idegenek nem férnek hozzá.