Békés megyében, 2018. július 27-én több alkalommal intézkedtek a rendőrök ittas járművezetés gyanúja miatt.

Füzesgyarmaton, a Mátyás utcában, 7 óra körül egy személygépkocsi vezetőjénél jelzett ittasságot a szonda. Három pozitív eredménnyel végződött légalkoholmérés után a rendőrök elvették a férfi vezetői engedélyét és büntető feljelentést tettek ellene. Ugyanígy végződött egy igazoltatás Gyomaendrődön is.

A rendőrök 22 óra 15 perc körül, a Hősök útján ellenőriztek egy segédmotor-kerékpárral közlekedő férfit. Nála is felmerült a gyanúja annak, hogy ittasan vezetett, ezért ellene is büntetőeljárás indul.

Nem sokkal később, 23 óra 45 perc körül, Pusztaottlaka külterületén egy személygépkocsi egy jobbra ívelő kanyarban áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol érintőlegesen összeütközött egy neki szemből érkező személyautóval. Személyi sérülés nem történt, de a baleset okozója a gyanú szerint ittasan vezetett.

A történtek kapcsán a rendőrség ismét arra figyelmeztet, hogy az ittas járművezetés fokozza a balesetveszélyt. Ezért kérik, hogy ha alkoholt fogyasztottak, ne vezessenek!

Kapcsolódó tartalom:

David Coulthard: "Ha vezet, soha ne igyon!" - ORFK Kommunikációs Szolgálat