A rendezvénysorozatot július 13-án a Nothing Exact helyi rockzenekar nyitotta meg, majd a rock vonalat követve a Nomad zenekar csapott a húrok közé. Az est hátralévő részében Vikidál Gyulával nosztalgiázhatott a közönség, végezetül pedig a P. Mobil zárta az estét egy igazán zúzós koncerttel.

-

Szombaton bekapcsolódott a háromévente megrendezésre kerülő Dévaványaiak Világtalálkozója, amelynek a Bereczki Imre Helytörténeti Gyűjtemény adott otthont. A regisztráció után Valánszki Róbert polgármester úr köszöntötte a hazalátogatókat, majd testvérvárosunk-Székelykeresztúr-képviseletében Szombatfalvi József nyugalmazott plébános köszöntötte a jelenlévőket és adta át a saját kézzel készített fa domborművet, amely a két várost összekötő híddal az összetartozást hivatott jelképezni, majd a vándorbot is felszalagozásra került. A korábbi alkalmakhoz hasonlóan Tóth Ferenc elszármazott köszöntötte hazaérkező társait, akiket verssel ajándékozott meg. A megnyitót követően Szalay Ágnes történész tartott előadást a Bereczki Imre hagyatékból.

-

Az előadás után a Váradi Étkeztetési Bt. Napközi Konyháján láttuk vendégül egy kiadós marhagulyással és a Hagyományőrző Nők Egyesülete által sütött helyi jellegzetes kürtöskaláccsal a meghívottakat. Ebéd után kötetlen beszélgetés keretein belül a vendégek előadhatták saját kis műsoraikat, majd nosztalgikus útra indultak városnéző kisvonattal, így a település nevezetességei mellett a Ladányi Mihály Könyvtárban megnyílt „Elődeink nyomában„ c. kiállítást is meg lehetett tekinteni a Ványai Ambrus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola festészet tanszakos növendékeinek és Ambruzs-Szabó József munkáiból. A világtalálkozó a Vox Humana Vegyeskar koncertjével ért véget, viszont akinek még kedve és ereje tartotta, bekapcsolódhatott a városnapi programokba. Ismét fergeteges hangulat kerekedett szombat délután a színpad előtt, ahol az Ametiszt mazsorett csoport után Essemm örvendeztette a fiatalokat. Ezt követően az Acoustic Planet, Pápai Joci, majd pedig Szikora Róbert és az R-GO zenekar jóvoltából táncolhattuk végig az estét, amelyet Zoltán Erika és a Kozmix zenekar kíséretében Retro Discoval zárhattunk.

-
Vasárnap a Csipkerózsa mazsorett csoport bemutatkozása után az idősebb korosztály számára is kedvezve Szalai Antal zenekarának kíséretében nótaénekesek, mint Bokor János, Fejős Jenő, Drágán Lajos és Farkas Rozika, majd Bangó Margit elevenítették fel az ismert magyarnótákat. Az estét a Bagossy Brothers Company koncertje folytatta, amelyen felcsendültek a rádiókból is jól ismert slágerek.  A mozgalmas, táncban és programokban gazdag hétvégét az Irigy Hónaljmirigy együttes zárta, ahol a város apraja-nagyja együtt énekelte az ismerős dallamokat.

A rendezvény alatt folyamatosan várták a látogatókat a kézművesek és kirakodók a Vörösmarty utcában, a mini vidámpark, a kívánságkút, kiállítás, továbbá drog-, és alkoholprevenciós, egészségmegőrzést népszerűsítő stand, illetve a szombati nap folyamán egészségügyi szűrőprogramokon is részt lehetett venni.

Köszönettel tartozunk:  a REX Biztonsági Szolgálatnak, a Dévaványai Polgárőrségnek, a-
Tiszakécskei Mentőszolgálatnak,  Ambruzs-Szabó Józsefnek, Szabó Imre műsorvezetőnek, Kónya Istvánnak, Murányi Károlynak,  Németh Dezsőnek és Szűcs Tibornak, hogy biztosították a helyszínt, fotóztak, rendelkezésünkre álltak és támogatásukkal hozzájárultak a rendezvény színvonalas megvalósulásáért, illetve a főtámogatónknak, Dévaványa Város Önkormányzatának és természetesen Önöknek, Nektek, illetve a környező településekről érkezőknek, hogy rekordokat döntve részt vettetek városunk legnagyobb kulturális és szórakoztató rendezvényén!

Bízunk benne, hogy mindenki megtalálta a kedvére való programokat és jól érezte magát. Köszönjük, hogy jelezték észrevételeiket, kívánságaikat a kívánságkútba, és fotózkodtak a fotófalnál.  Jövőre veletek, ugyanitt!

fotók: Ambruzs-Szabó József