Keresztes Nóra, a Szállás.hu marketingmenedzsere az M1 Ma reggel című műsorában elmondta: az idei nyár rendkívül meleg és jó időjárásának is köszönhető a belföldi turizmus fellendülése. Sokan foglaltak az augusztus huszadikai hosszú hétvégére szállást, és várhatóan még fognak is – a három legnépszerűbb úti cél Siófok, Hajdúszoboszló és Eger – mondta.

A menedzser hozzáfűzte: az adatok szerint az utazók preferálják a fürdővárosokat, ahol a pihenés mellett programokat is tudnak szervezni.  Szeretik a látnivalókat, történelmi nevezetességeket megtekinteni, Magyarország rejtett kincseit felfedezni – tette hozzá a szakember.

Keresztes Nóra hozzátette: előrevetítve Eger ősszel is a top három úti cél között fog szerepelni.

Nem mindegy, mivel ütjük el az időt

A szállástípusokat tekintve a legtöbben apartmanokban és vendégházakban töltik el nyaralásukat, ez a foglalások majdnem felé teszi ki. Őket követik a panziók, majd a 3, 4 illetve 5 csillagos szállodák.

A szakember szerint a szálláshelyek minél színesebb programmal próbálják magukhoz csalogatni a vendégeket. Újkenyér-ünneppel, külön gyermekprogramokkal, és természetesen az államalapítás ünnepéhez kötődő hagyományőrző programok most a leggyakoribbak – mondta Keresztes Nóra.

A Szállás.hu felmérései alapján elmondható, a nyaralók számára egyre inkább a fő szempontok közé tartozik az, hogy a szálláshely színes programokkal készüljön. Főként a hűvösebb idő során közkedveltek a beltéri, szálloda által szervezett programok, ezért a szálláshelyek tematikus programokkal és különböző pihenési lehetőségekkel is várják vendégeiket.

Keresztes Nóra közlése szerint a következő hosszú hétvégét nézve a tavalyi évhez képest megduplázódni látszik a szálláshelyek forgalma. Egyértelműen elmondható tehát, hogy nagyon szép nyarat zárhat a turizmus.

Forrás: hirado.hu