Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testülete a város polgárainak elismerése és megbecsülése kifejezéseként a településért kiemelkedő tevékenységet végzett személyek részére a „DÉVAVÁNYÁÉRT” kitüntetést alapította.

Dévaványa polgármestere adta át a kitüntetést
Az erről szóló önkormányzati rendelet alapján a kitüntetés odaítélhető minden olyan magánszemély részére, aki a település érdekében kiemelkedő társadalmi munkát vagy tudományos, művészeti, oktató, vagy egyéb olyan tevékenységet végzett, amellyel Dévaványa Város javát és felemelkedését szolgálta.

A képviselő-testület évente maximum egy személy részére adományozhatja a kitüntetést, amelyet 2018. évben Váradi Károly kaphatott meg.

Valánszki Róbert Polgármester Úr így nyilatkozott:

"Egy biztos: mind a közéleti szerepvállalása, mind a vállalkozásai révén nemcsak belefolyt,Valánszki Róbert polgármester és Váradi Károly
hanem aktív részese, alakítója a város életének. A településen elismert embernek számít, családoknak nyújt biztos megélhetést, olyan ember, akinek véleményére odafigyelnek és adnak.

A Váradi Étkeztetési Bt. megalapítása óta a település nevelési-oktatási- és idősgondozási intézményeinek étkeztetését biztosítja a napi közel 1000 adag étel megfőzésével, és emellett a Dévaványai Sportegyesület elnökségi pozícióját is betöltötte az elmúlt 10 évben, amely időszak alatt a városi sportélet minden területére kiterjedően segítette a szakosztályokat, a fiatal sportolók fejlődését, a tehetségek kibontakoztatását, illetve eszközeiknek, lehetőségeiknek bővítését, hozzájárulva ezzel a település közösségi kohéziójának erősítéséhez.

Munkája eredményeként megérdemelten kapja meg a település legrangosabb elismerését, a Dévaványáért kitüntetést."

Dévaványa város nevében ezúttal szívből gratulálunk Váradi Károlynak, aki megérdemelten vehette át a kitüntetést.

Váradi Károly kapta az elismerő címet

Fotók: Ambruzs-Szabó József