Az időjárás kedvezett, sőt túlságosan is a szervezőknek, hiszen a programhoz kapcsolódó II. Mezőberényi Triatlon Kóstoló (úszás, kerékpározás és futás) indulói így igen igen "megizzadtak". A strandprogram része volt a Mezőberény Város Önkormányzata " A város a Tietek a város Értetek" EFOP-1.2.11-16-2017-00002- Esély Otthon - pályázati programnak, mely a gyermekes családoknak, gyermekeknek nyújtott kikapcsolódási lehetőséget.

Egész nap díjmentesen igénybe vehető volt a gyermekek számára az ugráló vár, vízi játékok, játszóház, rajzverseny, a felnőtteknek az egész nap elérhető masszázs, grafológus, vérnyomás és vércukormérés.

 

Mezőberény Egészségnap, mezőberény, Mezőberény, 20180901

 

Pihenőolvasásra is lehetőség nyílott a strandi "olvasósarokkal". Nem maradt el a gyümölcs - és Csávás-féle gyümölcslékóstoló és a zöldséges tésztakóstoló sem. Beszélgető körben találkozhattak és kérdezhettek 11 órától Leczkésiné Hőgye Katalintól, 13 órától a gyógyszerész Víg Bernadettől majd 15 órától két mezőberényi, nemzetközi és országos eredményeket elért futóval, triatlonistával, ironmannel Zuba Magdolnával és Károlyi Jánossal.

Teljesítményük elképesztő és az elmondottak alapján elképesztő kitartásra és akaraterőre van szükségük. Kihasználva a strandpálya előnyeit férfi és gyermek focimérkőzés és gyermek vízilabda mérkőzés is zajlott. (Ez utóbbi látva sem könnyű sportág.)

A kis gyermekes családok az új csúszdának örülhettek és új strandszékek és asztalok is kényelmes ellazulást biztosítottak. A délután folyamán érkezett a résztvevőkhöz óriás buborékkal és lufi hajtogatással Halász Gergő és a program végére Berényi Nagy Péter "Tücsök Peti".

 

Mezőberény Egészségnap, Kálmán Fürdő, 20180901

 

A zárás, igaz a szél segítségével kicsit másképpen, de buborékköszöntés volt. A strandprogram önkéntesekkel valósult meg többek között gyermekes édesanyák és édesapák közreműködésével. Köszönet a résztvevőknek, közreműködőknek, a strand és a hivatal dolgozóinak.