A hétfő félkilences érkezésemkor, épp befejeződött a reggeli eligazítás, majdan a szélrózsa minden irányába kirepültek a cégautók – akár a Star Wars mozi felderítő űrhajói. Lent kezdtünk, ahol általában minden eldől.

Nemrégiben még itt egy régi parasztház állt,

mondta Szabó Gyula. A korábbi telephely a bolttal együtt 70 négyzetméteres volt, míg a mostani 2 x 140, ráadásul ott nem voltak öltözők, zuhanyzók, külön WC-k.

 

Csabatalk - kazinczy utca, csabatalk, Békéscsaba, 20180903
A raktár előtt (galéria)

 

S ami a főbejárat mellett garázsoknak néz ki, azok a raktárok. De nem fotózhattam be, mert a helyiség teli van munkaeszközzel, ergo kaotikus rend feszeng a kapuk mögött, különben sem illik bekukucskálni mások

fehérneműs fiókjába.

Közben sorra szebbnél-szebb terembe léptünk: a telepítőbe; azt követően a konyhába, ahol egy ultramodern mosogatógép és sütő várja a leendő bevetést (a készülékeket látva, a vadfeleségem bizony megnyalná mind a 10 ujját).

 

Csabatalk - autó, csabatalk, Békéscsaba, 20180903
A bázis új, a szlogen változatlan (galéria)

 

Hivatalosan 19-en vagyunk, folytatta, de hamarosan három új munkatárssal bővül a csapat, azonfelül a reggeli eligazítónkon mind a 30 szék foglalt volt, ugyanis vannak külsős munkatársaink is.

A vezetőiroda bája és eleganciája,

hogy az ügyvezető a többi vezető kollégával egy hatalmas asztalnál foglal helyet. Az volt az álmuk, hogy egy asztalon a legnagyobb cégek tervrajzát is ki tudják teríteni. (Bejött.)

 

Csabatalk: szabó gyula, csabatalk, Békéscsaba, 20180903
Szabó Gyula (b), Platenik Ferenc és Vincze Bálint

 

Nem szabad elmenni azonban az irodák, a mellékhelységek, a tárgyalók, a folyosók – egységes, határozott, még véletlenül sem harsány, rikító színei, és a bútorok/kiegészítők feszes formái mellett... amelyeket mind-mind a mezőberényi

Schäfer Anett lakberendező valósított meg.

A cél az volt, fűzi hozzá, hogy kifejezetten Békés megyei vállalkozók építsék fel a házat (pályázat nélkül, hitelből).

 

Csabatalk: Szekerczés Szabina, Eke Rita, csabatalk, Békéscsaba, 20180903
Szekerczés Szabina (b) és Eke Rita (galéria)

 

 

Végül megérkeztünk az emeleti oktatóterembe. Többek között itt zajlanak a reggeli eligazítások, de lesznek továbbképzések is, s nem mellesleg a Csabatalk hivatalos akkreditált képzőhelye

a Trefort iskolának.

A Kft. új bázisa eredendően egy okosház: a modern technikai igények szerint alakították ki az irodákat – mobilon keresztül lehet számos elektronikus berendezést irányítani. A következő lépés kapcsán napelemes rendszert létesítenek a tetőre.

 

Csabatalk - kazinczy utca, csabatalk, Békéscsaba, 20180903
Kazinczy utca 15.

 

Az utóbbi időszakban dolgoztunk a füzesgyarmati Golden Pallet Kft.-nél, mesélte Szabó Gyula, majd hamarosan ennek a cégnek a biatorbágyi telephelyén, továbbá a Bonduelle-nél... de főleg a megyében tevékenykedünk, mivel szeretnek a kollégáim otthon aludni.