Dr. Fekete Nándor emlékére, családja és barátai kezdeményezésére, a Mezőberényi Gyermekfoci Alapítvány szombaton negyedik alkalommal szervezte meg a nemzetközi labdarúgó tornát. (Ez a nap Fekete Nándiról szólt, a tragikus körülmények között, 28 éves korában elhunyt fiatalemberről.)

Színrelépésemkor, úgy a dél középtáján, már minden fronton zajlottak a nagy történések: ovisok, alsósok és a nagyobbak derbiztek egymással ezerrel; a lelátón ülők nagytöbbsége pedig már

javában berekedt.

 

Fekete nándor emléktorna, dr. fekete nándor emléktorna, Mezőberény, 20180909
Zajlik a jövő (galéria)

 

Reggel 9-kor kezdődött a rendezvény, mondta dr. Hegyi Ibolya, Nándi édesanyja, amelyre nyolc U13-as csapat érkezett. Ezenkívül egész nap örömfociznak az ovisok, és ún. szeretetfociznak az alsósok; továbbá számos ügyességi játékkal is színesítjük a programot: szlalommal, illetve dekázó, fejelő és

hetes rugó versennyel.

Hozzáfűzte, a továbbá Família Tészta Kft. sportreggelivel várta az érkezőket, valamint megtisztelt bennünket Prohászka Béla mesterszakács, Dankó Béla országgyűlési képviselő (ők a beszélgetésünk ideje alatt már Szarvason szilváztak), dr. Borbély Zoltán ügyvéd, aki egy nagyon szép beszéddel nyitotta meg a rendezvényt. Nem mellesleg Nándi barátai mindenhonnan hazajöttek, és reggel a műfüves pályán kezdtek.

 

Fekete nándor emléktorna - szervezők, dr. fekete nándor emléktorna, Mezőberény, 20180909
A torna megálmodói: alsó sor: Kajlik Péter, Nagyné Bódi Katalin;
felső: Rónainé Gizike dr. Hegyi Ibolya és Rónai Ádám (galéria)

 

Nándiék hatodikos korukban nyerték meg az országos diákolimpiát, folytatta, azt követően készült velük egy interjú, amelyből most a fiam nyilatkozatát bejátszották... és szó szerint,

megállt a levegő.

Ibolya érdekességként még elmesélte, amikor péntek este berobogott a fradis gyerekek busza, a már jelenlévő szovátaiak közül néhányuk elsírták magukat a meghatottságtól.

Azt követően a kihagyhatatlan Borbély Zolival beszélgettem, épp a Szováta-Újpest meccs alatt:

 

Fekete nándor emléktorna: dr. borbély zoltán, dr. fekete nándor emléktorna, Mezőberény, 20180909
Györgyi János és Borbély Zoltán

 

Nézd meg, mondta, ez a mérkőzés nem biztos, hogy később összejön. Mert ez még a valódi gyerekfoci! Ennek a korosztálynak még van egy éve, hogy játsszanak, és utána elválik, hogy ki lesz a futballista, és ki nem.


***


Az eredményeket később, mert az idő egy nagy ellenség, és menni kellett, (szombat) délután kaptam meg telefonon Kajlik Pétertől, Mezőberényi Gyermekfoci Alapítvány kuratóriumának elnökétől, az emléktorna másik motorjától:

a Békéscsabai Labdarúgó Akadémia

nyert a döntőben az Újpest ellen, az utolsó percben rúgták a mindent eldöntő gólt. Középre tették a labdát, és vége lett a meccsnek. Hrabovszki Gábor nevét mindenképp említsük meg – egy fiatal, tehetséges srác. A második lett az Újpest, a harmadik: a Ferencváros.

 

Fekete nándor emléktorna - Hrabovszki Gábor, dr. fekete nándor emléktorna, Mezőberény, 20180909
Csak a Csaba

 

4. Gyula Sport Nonprofit Kft.
5. OMTK ULE 1913.
6. Berényi Gyermek FC
7. Székelyudvarhely
8. Szováta

Különdíjak:

Gólkirály: Varga Zétény (FTC) – 5 góllal
Legjobb kapus: Engedi Márk (Békéscsaba)
Legjobb mezőnyjátékos: Kiss András (Újpest)
A Legjobb hazai játékos: Gál Donát
A legjobb mezőberényi általános iskolás: Gézárt Barnabás