A versenyen rendőrségtől, polgárőrségtől, vagyonvédelmi vállalkozástól érkeztek nevezések. A versenyt Tóth Gábor nyugalmazott rendőr, főtörzszászlós, rendőrségi oktató, nemzetközi munkakutya bíró bírálta.

A megmérettetést Ladó György rendőrségi kutyavezető nyerte, aki az első helyezés mellett számos különdíjat is megnyert. Őt követve a dobogón második helyen Csicsay Csaba szlovák versenyző végzett, aki szintén számos különdíjat nyert meg, majd harmadik helyen végzett Peter Bella, szlovák versenyző. Említésre méltó különdíjat kapott kiváló szakmai intézkedésért Szabó Balázs, a törökbálinti polgárőrség kutyavezetője, valamint Dorak Szabolcs, szlovák kutyavezető.

Szintén említésre méltó különdíjat ajánlott fel Kozma Ibolya, a REX Biztonsági Szolgálat vezetője. A kimagasló külföldi szakmai kapcsolatok fejlesztése, építése, bővítése érdekében végrehajtott munkájáért Csicsay Csaba, szlovák kutyavezető egy 3 napos, 2 éjszakás wellness hétvégére szóló ajándékutalványt vehetett át az Oázis a Klastromhoz Wellness Vendégházba. Különdíjat ajánlott fel az UPA TEAM képviseletében Nagy Valéria és Csonka Zoltán, az úgynevezett két szív-hat láb díjat, amely a legösszeszokottabb, legharmonikusabb párosnak járt, aki Rukó Béla és Mex nevezetű kutyája lett.

Nagy Krisztián, a KRISZFarm rendőrségi dogcenter tulajdonosa a legeredményesebb őrző-védő kutyát jutalmazta különdíjjal. Összességében Tóth Gábor bíró és a jelenlévő rendőrségi és kutyás szakemberek szerint színvonalas, eredményes versenyt láthattak a kilátogató és Dévaványára érkező vendégek.

 

fotók: Ambruzs-Szabó József