Szőke András, Balázs Béla-díjas filmrendező, színész, Karinthy-gyűrűs humorista és Badár Sándor, színész és szintén Karinthy-gyűrűs művész Kincses Zoltán meghívására érkeztek Füzesgyarmatra, aki Szőke András legutóbbi nagyjátékfilmjének, a Bakkermann című alkotásnak a forgatókönyvírója volt.

A program az EFOP-1.5.3.- 16-2017-00026 jelzésű és a „Térségi Együttműködés a Humán Szolgáltatások Fejlesztéséért” elnevezésű projekt „Színházi esték” programelemének köszönhetően valósulhatott meg, így jelenlévők ingyenesen tekinthették meg a fent leírt, színvonalas programot.

A két előadó már kora délután megérkezett a településre, és a Kossuth Lajos Általános és Alapfokú Művészeti Iskola színjátszós gyerekeinek tartottak egy rendhagyó drámakörös órát, amelynek keretében beszéltek az ifjaknak a kezdetekről, a szentesi időkről, a megismerkedésükről, az amatőr színjátszásról és persze a filmezésről néhány műhelytitokba is beavatva a gyerekeket.

Az esti programmal kapcsolatos nagy érdeklődést már jelezte, hogy egy órával korábban is érkeztek a nézők, hogy helyet tudjanak találni maguknak az előadáson. A kezdésre meghirdetett 19 órára meg is telt a Közösségi Központ előadóterme. A közönség összetételéről pedig bátran elmondható, hogy igazán vegyes volt, hiszen fiataloktól az idősebb korosztályig igen széles spektrumon foglaltak helyet a sorok között.

Szőke, Badár, szőke andrás, badár sándor

Kincses Zoltán felkonferálása után kezdetét vette a fergeteges humorest, amelyet a közönség hangos kacagással és tapssal jutalmazott. A stand up során persze elkerülhetetlenül felmerültek a két művész közös élményei, a kezdetek, a szentesi idők, a Kurca parti nyitány, persze sajátos köntösbe öltöztetve.

A több mint egy órás műsor után Kincses Zoltán vette át a teret, és egy rövid „átmozgatást” tartott a közönségnek, amelyet szintén élénk kacajjal fogadtak a jelenlévők.

Ezek után Zsombok Réka kápráztatta el a jelenlévőket néhány csodálatos dallal, amely egyfajta beharangozója is volt a következő hasonló programnak, amelyre november 9-én kerül sor, és a Madách Színház művészei adnak elő egy Máté Péter-Cserháti Zsuzsa estet.

Zsombok Réka, Zsombok Réka

A dalok után újra Szőke Andrásé és Badár Sándoré volt a terep, akik egy közönségtalálkozó keretében beszélgettek a jelenlévő, lelkes közönséggel.

Szőke, Badár, szőke andrás, badár sándor
Szőke András és Badár sándor

A program végén lehetőség nyílt a művészekkel való közös fotók készítésére, hogy a nézők archiválható, képi emlékkel is távozhassanak a jól sikerült, szórakoztató estről. Mondanom sem kell, hogy nagyon sokan éltek a lehetőséggel, és számtalan csoportos fotó készült.

Összegzésként elmondható, hogy aki jelen volt a kedd esti programon, az egy szép élménnyel gazdagodhatott, és egy tartalmas kikapcsolódásra kapott lehetőséget.